MWC2011: androidos Huawei-dömping

A Huawei standjánát kellemes Android-illat lebegte körül, a kínai cég ugyanis rengeteg ilyen operációs rendszerrel szerelt telefont mutatott be, melyek között még egy táblagép is helyet kapott.

Kezdjük is ezzel: az Ideos S7 Slim névre hallgató gépen az Android 2.2-es változata, azaz a FroYo fut, tehát sajnos nem a 3.0-s változat. Egy 7 hüvelykes képátlójú, 800 x 480 képpontos felbontású, kapacitív érintésérzékelési technológiát alkalmazó kijelzőt kapott, amelyet fényérzékelővel, giroszenzorral és digitális iránytűvel támogattak meg. Van benne egy 3G-modul, 802.11n-es WiFi, Bluetooth és egy GPS-chip, képes a videotelefonálásra, valamint állítólag a HD-videókat is le tudja játszani. Utóbbi miatt jó lenne tudni a processzor pontos típusát, de sajnos nem tudjuk.

Huawei S7 táblagép
Huawei S7 Slim táblagép

Az Ideos X5 az okostelefonok közül a cég zászlóshajója, amely 2.2-es Androidot futtat. A kijelzője 3,8 hüvelykes, WVGA felbontású és kapacitív érintésérzékelési technológiát alkalmaz, multitouch zoom támogatással. Képes 720p-s HD-videókat rögzíteni és lejátszani, amelyet egy 5 megapixeles autofókuszos, ledes vakus kamera segítségével tesz meg. Ezek mellett tartalmaz egy GPS-, WiFi- (802.11b/g/n) ás Bluetooth-chipet, támogatja a 10.1-es Flash-t, és egy úgynevezett SRS WOW HD nevű hangjavító algoritmust is kínál a felhasználóknak.

Huawei Ideos X5
Huawei Ideos X5

Az U8500 jelzéssel ellátott telefon az Android rendszer 2.1-es verzióját futtatja, a rendszer alap képességei mellett pedig állítólag nagyon gazdag SNS-képességekkel rendelkezik. A vezérlést a kapacitív érintőképernyő és egy optikai trackpad segíti, melyek mellett egy 3,2 megapixeles fixfókuszos kamerát is kapunk. Az adatkommunikációs képességek terén 2.0-ás Bluetooth-t, 802.11b/g/n-es WiFit, 7,2 Mbps-os HSDPA-t és egy GPS-vevőt tud felmutatni, ezek mellett pedig rendelkezik beépített fény-, gravitáció- és giroszenzorral.

Huawei U8500
Huawei U8500

Az U8300 egy belépő szintű, teljes fizikai billentyűzettel rendelkező telefon, melyet egy kissé fura, de alapvetően tetszetős dizájnnal áldottak meg. A kijelzője 2,6 hüvelykes, 320 x 240 pixeles felbontású és 262 000 színárnyalat megjelenítzésére és érintésérzékelésre képes, a hátlapon pedig egy 3,15 megapixeles kamera található. Az előzőekhez hasonlóan ez a készülék is Androidot futtat, mégpedig a 2.1-es változatot. A giroszenzor mellett egy digitális iránytűt is tartalmaz, valamint egy-egy Bluetooth-, WiFi- és GPS-modul is helyet kapott a borítás alatt.

Huawei U8300
Huawei U8300

Azóta történt

  • Huawei U8500 - árbajnok

    Rendkívül kedvező áron kelleti magát a Huawei androidos telefonja, talán a legolcsóbb alternatíva a piacon. Hogy megéri-e? Nos, ez ki fog derülni.

  • Huawei IDEOS S7 Slim - valahogy így kell ezt

    Olcsó árfekvésű táblagép jött a Huawei-től. Ezektől szoktunk előre félni, de most nagyon kellemesen csalódtunk, a kínai gyártó saját felületet is tervezett.

Hirdetés