MWC 2014: BlackBerry bejelentések

Korábban úgy tudtuk, hogy a BlackBerry egyáltalán nem fog részt venni a barcelonai Mobile World Congress kiállításon, úgyhogy nagy meglepetéskét ért minket, amikor a cég ma reggel elküldte nekünk a frissen bejelentett dolgokkal kapcsolatos sajtóanyagokat. Reggel 9-kor ugyanis sajtótájékoztatók tartottak, amin információk hiányában sajnos nem vettünk részt, és már az is biztos, hogy a BlackBerry Z3 (kódnéven Jakarta) készüléket nem fogjuk tudni lefotózni, mivel a kanadaiaknak nincs standjuk a kiállításon.

BlackBerry Z3
BlackBerry Z3

A készülék pontos specifikációja egyelőre nem ismert, de úgy néz ki, hogy a Z10-nél fizikailag nagyobb, tudásban pedig picit gyengébb készülékről van szó, mely Indonéziában fog debütálni valamikor áprilisban, 200 USD-s áron. LTE-s verzió is készül belőle, úgyhogy valószínűleg Magyarországon is forgalomba kerül majd. Az újdonság egyébként a BlackBerry és a Foxconn együttműködésének eredményeként született meg.

BlackBerry Z3
BlackBerry Z3

A Z3 mellett szó esett egy teljes billentyűzetes készülékről is, a Q20-ról azonban még annyit sem lehetett megtudni, mint a kisebb készülékről, tehát egyelőre az is kérdéses, hogy egy olcsó vagy drága masináról van-e szó, az viszont biztos, hogy még idén érkezik; mivel február van, ezzel az információval sem vagyunk túlságosan bent. Egyes pletykák ugyanakkor arról szólnak, hogy az újdonság inkább az év vége felé kerül a boltok polcaira. Sokak számára öröm viszont, hogy a jelenlegi információk szerint trackpad is lesz rajta.

A szóban forgó készülékeken túl szó esett arról is, hogy a BlackBerry egyelőre nem kíván hordozható kiegészítőkkel foglalkozni, fognak viszont csiszolni a BBM-en, illetve idén bemutatják majd a BES 12-t. A rajongók számára egyébként öröm, hogy a sajtótájékoztatót maga John Chen, a cég elnök-vezérigazgatója tartotta, aki egyébként egy humoros ember benyomását keltette az újságírókban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés