MWC 2014: Kezünkben az Alcatel One Touch Idol 2

Nagyon kezd bedurvulni az Alcatel, egyre jobb és egyre inkább minőségi házzal rendelkező készülékeket dobnak piacra; ezzel kapcsolatban elég csak az Idol Alphára gondolni. Az év elején megrendezett CES-en már lerántották a leplet az első nyolcmagos MediaTek lapkakészlettel rendelkező, Idol X+ névre keresztelt masináról, de természetesen az idei MWC-re is maradtak még meglepetések a tarsolyukban. Bemutatták ugyanis az Idol S utódját, az Idol 2-t, melynek 4G-s változata kevésbé logikus módon Idol 2 S néven fut. Az 5 hüvelykes képátlóval és 720 x 1280 pixeles felbontással rendelkező IPS-LCD megjelenítőt Dragontrail üveg védi a karcoktól, a képernyő fényereje és betekintési szöge is kiváló. Az Alcatel méltán büszke a megjelenítő esetén alkalmazott OGS, azaz One Glass Solution technológiára, aminek köszönhetően nem csak a kijelző, hanem az egész készülékház vékonyabb tud lenni.

Alcatel One Touch Idol 2
[+]

A 7,45 milliméteres testve 1,2 GHz-re skálázott négymagos processzor, 1 GB RAM és microSD kártyával bővíthető 8 GB-os belső tárhely került. A hátlapi, ledes villanóval ellátott kamerával 8, az előlapi optikával pedig 2 megapixel felbontású képeket tudunk készíteni, videókat 1080p-ben rögzíthetünk. Az 4G / LTE hálózatokat támogató Idol 2 S 150 Mbps, az LTE nélküli Idol 2 pedig 21 Mbps letöltési sebességet ígér, ha pedig nem szeretnénk mobilnetezni.

Alcatel One Touch Idol 2
[+]

Az adatkommunikációs repertoárból szerencsére nem maradt ki az NFC chip sem, továbbá Bluetooth és GPS is van. Az Android 4.2.2-vel forgalomba kerülő, ám hamarosan 4.4.2 KitKat operációs rendszerre frissíthető készülék szálcsiszolt fémből készült borítása alá egy 2150 mAh kapacitású energiaforrást rejtettek, ami 3G hálózatokon 10, 4G-n pedig 7 órán keresztül lehet csacsogni.

Alcatel One Touch Idol 2
[+]

A készülék hazai megjelenése és várható ára egyelőre nem ismert, de ez nem akadályozott minket az alábbi videó elkészítésében:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés