MWC 2015: A HTC is belép a VR-piacra

A HTC tegnapi sajtótájékoztatójának főszereplői az új One és a Grip voltak, a tajvani gyártó még egy nagy meglepetéssel készült, bemutatták ugyanis a vállalat első VR-szemüvegét. A rohamosan növő népszerűséggel rendelkező virtuális valóság iparág új szereplője a RE Vive névre hallgat, és ha minden igaz, már az év végén a boltok polcaira kerül.


[+]

A vállalat a Valve-val szorosan együttműködve fejleszti a RE Vive-ot, ami jó hír lehet a játékok kedvelőinek, a patinás játékfejlesztő cég fémjelzi többek között a Half Life, a Portal és a Left 4 Dead szériát, nem mellesleg az övék a Steam is. A játékprogramok fejlesztése már folyik, jelenleg a Cloudhead Games, a Dovetail Games és a Fireproof Games is hegeszti a programokat. A játékok mellett egyéb típusú tartalmak is elérhetőek lesznek, köszönhetően a HBO-val, Lionsgate-tel és Google-lel kötött partnerségnek.

Az eszköz két kijelzőt tartalmaz, egyenként 1200 x 1080 képpontos felbontással és 90 Hz képfrissítéssel. A fejmozgásokat egy giroszenzor, egy gyorsulásérzékelő és egy lézeres pozicionáló segítségével monizotozza a fejre rögzíthető berendezés, egytized fokos pontossággal. A szemüveg mellé beszerezhető Steam VR base station segítségével a mozgást is figyeli a rendszer, két ilyen állomás egy körülbelül 5 x 5 méteres területet tud lefedni. Mindezek mellé vezeték nélküli kontrollereket is kapunk, melyeket a virtuális térrel történő interakcióra lehet használni. A rendszer segítségével tehát nem csak körbe lehet nézni, de mozoghatunk és kapcsolatba is léphetünk a virtuális térrel - a RE Vive a lehető legteljesebb élményt próbálja nyújtani.

A fejlesztői verzió már tavasszal meg fog jelenni, ezen a hivatkozáson jelentkezhetünk a programba. Érdekesség, hogy bár a végleges modell beépített hangrendszerrel érkezik majd, ez a variáns egy 3,5 milliméteres aljzatot kapott helyette. A nagyközönség számára az év végén lesz elérhető, ha minden a terv szerint halad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

Hirdetés