MWC 2015: Akár fejjel lefelé is használható az új Idol 3

Hirdetés

A Mobile World Congress kiállítás hivatalos megkezdése előtti napon az Alcatel is megtartotta saját sajtóeseményét, ahol a legfőbb hangsúly a legújabb okostelefonok került. Megújult ugyanis az Idol sorozat, melynek legújabb tagja Idol 3 névre hallgat. A készülék kétféle változatban kerül piacra, a kisebbik variáns 4,7, a nagyobbik pedig 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Az Alcatel nem titkolt sikert vár, legalább tízmillió darabot szeretnének értékesíteni a jövőben.

Alcatel One Touch Idol 5,5
[+] Alcatel One Touch Idol 5,5"

Ennek megfelelően változik egyébként a felbontás és a hardveres felépítése is, míg a kompaktabb modellt HD megjelenítővel és négymagos processzort tartalmazó Snapdragon 410 SoC-vel szerelték fel, addig a már-már phablet kategóriába eső termék Full HD képernyővel és nyolcmagos CPU-val felvértezett Snapdragon 615 chipsettel látott napvilágot. Az akkumulátor kapacitása is különböző, előbbié 2000, utóbbié 2910 mAh-s. Az Alcatel egyébként szorosan együttműködött a Technicolor céggel, így kijelzőknél a kontrasztarányra és a napfényben való láthatóságra is nagy figyelmet fordítottak, a cég szerint nem csak a színek határozzák meg a panel minőségét, hanem az említett komponensek is.

Alcatel One Touch Idol 5,5
[+] Alcatel One Touch Idol 5,5"

Az Idol 3 némileg forradalmasítja a telefonhasználatot, hiszen az alul és felül elhelyezkedő, Clari-Fi technológiával felvértezett sztereó JBL hangszóró amellett, hogy rendkívül lármásan szól és tiszta a hangzása, beszédmikrofonként is funkcionál. Ennek lényege, hogy akár fejjel lefelé is kézbe vehetjük a mobilt, vagyis bárhogy felkapjuk az asztalról, vagy elővesszük a zsebünkből, nem kell arra figyelni, hogy melyik a masina teteje, az Android 5.0.2 Lollipop szoftveres felülete pedig a tartásnak megfelelően fordul el.

Alcatel One Touch Idol 4,7
[+] Alcatel One Touch Idol 4,7"

A hátlapon egy 13 megapixeles fényképezőgéppel lőhetünk képeket, melyhez természetesen ledes villanó is tartozik, az előlapi kamera pedig a 84 fokos széleslátószöggel és 8 megapixeles felbontásával hívja fel magára a figyelmet. A rendkívül gyors arcfelismerésnek (Fast Face Focus) köszönhetően 0,15 másodperc alatt észleli a kamera a buksinkat.

Alcatel One Touch Idol 4,7
[+] Alcatel One Touch Idol 4,7"

Videózás terén is sokat fejlődött az Alcatel újdonsága, hiszen már valós időben képes 1080p felbontású HDR filmeket rögzíteni. Adatkommunikációs szempontból is megfelel az elvárásnak az Idol 3, hiszen van benne 4G/LTE, GPS, Bluetooth, WiFi, valamint NFC is. Az Idol 3 globálisan május-június környékétől lesz elérhető, méghozzá 199 illetve 249 eurós, vagyis nettó 60 ezer illetve 75 ezer forintért.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Hirdetés