MWC 2015: Fitnesz karpereccel rukkolt elő a HTC is

Szinte alig esett szó a One M9 árnyékában a Grip névre keresztelt karperecről. Pedig annyiban mindenképpen érdekes ez a termék, hogy a piacon jelenleg elérhető aktivitásmérő kütyük zöme viszonylag fapados, a HTC aprósága viszont meglehetősen sokoldalúnak tűnik. Azért csak tűnik, mert a bemutatón a kiállított Gripek kizárólag üveg vitrinekben voltak láthatók, megtapogatni, felpróbálni, nyomkodni nem lehetett ezeket.

A Grip bemutatása
A Grip bemutatása [+]

A Grip megjelenése meglehetősen extravagáns, de ez csak a sajtóképeken tűnik így, hiszen a karperec belső oldala sárgászöld és textúrázott, míg kívül fekete. Csuklóra helyezve nyilván a színes belső figyelemfelkeltő mivolta kvázi megszűnik. A Grip hajlított, érintésérzékeny kijelzővel rendelkezik, ujjhúzással tudunk váltani a funkciók között, nem csak jobbra-balra, hanem fel-le irányba is haladhatunk a menüben. A kütyü IP57-es védettséggel rendelkezik, úszni nem érdemes tehát vele.


[+]

Ami kiemeli a mezőnyből a Gripet, az a beépített GPS, illetve a notifikációs képességek. Android és iOS rendszerrel működik együtt a karperec, a telefonra érkező jelzések megjelennek az egyszínű, 160 x 32 pixeles, OLED kijelzőn. Visszafele is működik a kommunikáció, egyrészt a HTC az Under Armour szoftveres eszköztárára épít, másrészt pedig a kütyüvel vezérelhetjük a zenelejátszót is.

A HTC szerint a Grip két és fél napig megy töltés nélkül, ha nem használjuk a GPS-t, ez utóbbi funkció ugyanis 5 óra alatt lemeríti a készüléket. Tölteni szabványos USB-n keresztül lehet, a szíj egyik vége ugyanis ilyen csatlakozóban végződik. A HTC kiegészítője hajszálra annyiba kerül, mint a Microsoft Band (199 dollár), de a két termék főleg a kialakítás és a megcélzott közönség kapcsán jelentősen eltér. A kütyü kicsi, közepes és nagy méretben kerül majd piacra, hazai bevezetéséről egyelőre nincs információnk.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Hirdetés