MWC 2015: Szemet szkennel a ZTE Grand S3

Hirdetés

Kínában már bemutatkozott, most pedig Európában, egészen pontosan Barcelonában is megmutatta a ZTE a Grand S3-at, amelynek a legfőbb érdekessége kétségtelenül biometrikus azonosítási rendszere, amely Eyeprint ID-re hallgat. No nem beépített retinaszkennerre kell gondolni, az EyeVerify-jal közösen összehozott technológia az előlapi kamerát használja azonosításra, és a ZTE munkatársa szerint a szemben található hajszálerek alapján azonosítja a felhasználót. Ehhez a készüléket kb. 20 centiméterre, vagy közelebbre kell tartani az archoz úgy, hogy a kijelzőn lévő kis dobozba mindkét szem éppen beleférjen.


[+]

Az Eyeprint ID panel a képernyő feloldásakor, védett alkalmazások indításakor és mobilos fizetés esetében használható. A technológiát demonstráló hölgy háromból háromszor sikeresen feloldotta a képernyőzárat, és maga az azonosítási procedúra mindössze egy másodpercet vett igénybe, amint a telefon megfelelő pozícióba került. Az Eyeprint ID szemüveggel is működik, amennyiben fény nem csillan a lencsére.


[+]

A Grand S3 egyébként 5,5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixeles IPS megjelenítőt kapott, amely alatt a munka java részét a jól bejáratott, négymagos Snapragon 801-es SoC és az Adreno 330-as IGP végzi, 3 gigabájt RAM és 16 gigabájtos belső tároló társaságában. Természetesen a microSD foglalat sem maradt ki, ahogyan a Cat.4-es LTE modem vagy a GPS és a GLONASS műholdakra is rálátó navigációs rendszer sem.


[+]

Méreteit tekintve a Grand S3 phablet 155 x 77 x 9,8 milliméteres. A hátlap alatt 3100 milliamperórás akkumulátor lapul. Az előlapi kamera 8, a hátlapi 16 megapixeles, két ledes villanóval. A készülék Ázsiában már kapható, tavasszal pedig az európai piacokon is fel fog bukkanni.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés