MWC 2015: Tényleg gyönyörű a Huawei okosóra

A Huawei a 2015-ös Mobile World Congresst választotta ki okosórájának, a Watch-nak a bemutatására. A karra szerelhető kütyü már az előzetes képeken is elnyerte a legtöbb újságíró és olvasó tetszését, most pedig végre élőben is megtekinthettük az újdonságot.

Huawei Watch
[+]

Érdemes az 1,4 hüvelykes, 400 x 400 pixel felbontású AMOLED kijelzőről beszélni, melynek fényereje kiváló, ugyan napsütésbe nem tudtuk kivinni, szinte biztosak vagyunk benne, hogy ott sem lesz gond a láthatóságával. A kép éles, a színek élénkek, a kontrasztarány igen magas.

Huawei Watch
[+]

A betekintési szög szintén hibátlan, mindenhonnan olvasható marad a tartalom. Az Android Wear túl sok meglepetést valószínűleg nem tartogat, kipróbálni viszont nem tudtuk, mert még csak a demó szoftver futott a Watch-on, az értesítések alapesetben a képernyő alján  bukkannak fel, különféle ujjmozdulatokkal és gesztusokkal pedig még további funkciókat érhetünk el.

Huawei Watch
[+]

Ha egyébként valaki azt a pillanatot várja, hogy a mai okosórák tényleg akkorák legyenek, mint normál kialakítású társaik, akkor jó hírrel kell szolgálnunk, ugyanis a kínaiak újdonsága meglehetősen korrektre sikeredett, főleg a karcálló, hidegen kovácsolt rozsdamentes acél ház teszi rendkívül minőségivé a masinát.


[+]

Ugyan még icipicit vastag, tapintásra tökéletes, nem nehéz, a karon is jó mutat, plusz a megjelenítő körül futó káva sem lett széles. Az IP67-es vízállóság szintén örömteli, így nem kell attól rettegnünk, hogy akár egy kézmosás során ráfolyó víz kárt tenne kedvencünkben.

Huawei Watch
[+]

A szíj igazi bőr, ez leginkább a felső árkategóriás, avagy régebbi stílusú órákat juttathatja eszünkbe, bár ugye más szíjtípusokkal is elérhető lesz majd az eszköz. Gyárilag 40 féle számlap közül válogathatunk, így olyan, mintha több órát vásároltunk volna.

Huawei Watch
[+]

A pulzusmérő a hátlapon helyezkedik el, mint ahogy a töltéshez szükséges dokkolócsatlakozókat is ide szerelték, a beépített szenzoroknak hála pedig akár fitnesztevékenységek során is méltó társunk lehet a Watch. A Huawei tehát kiváló munkát végzett, hogy itthon mikor és mennyiért lehet hozzájutni a kínai gyártó büszkeségéhez, arról még nincs információnk, addig sajnos csak a képekben való gyönyörködés marad.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

  • Beárazták a Huawei okosóráját

    A rendkívül tetszetős, Android Wear rendszert futtató okosóra megkapta európai végfelhasználói árát, ami kitűnő alkalom, hogy az Apple Watch áraival összehasonlítsuk.

  • 30 napos üzemidő a Vector okosóráival

    A Vector azt ígéri, hogy két monokróm kijelzős kütyüje, amelyek a három nagy mobilos platform mindegyikével kompatibilisek lesznek, egy hónapig bírni fogják egy töltéssel.

Előzmények

Hirdetés