MWC 2015: Valóban bemutatták az Xperia M4 Aquát

A barcelonai Mobile World Congress esemény előtt már többen is tudni vélték, hogy a japán gyártó nem fogja bemutatni új csúcs-okostelefonját, azonban egy újrapozicionált, vízálló modellről lerántják majd a leplet, ami így is történt, hiszen bemutatkozott az Xperia M4 Aqua. A készüléknek az elődmodellel ellentétben már nem készült másik variánsa, hiszen ahogy a standnál elmondták, nem lett volna logikus döntés, a japán gyártó alapvető tulajdonságnak gondolja a vízállóságot a középkategóriában is.


[+]

Ennek megfelelően a 145,5 x 72,6 x 7,3 milliméteres dimenziókkal és 140 grammos tömeggel rendelkező eszközt IP65/68 védettséggel látták el, így nem csak a pornak és a vízsugárnak áll ellen, hanem elvileg ha másfél méter mély vízbe tesszük, akkor harminc percig semmilyen károsodás nem érheti a masinát. Az előlapon egy 5 hüvelykes, 720p felbontású IPS panelt találunk, mely szép színeket jelenít meg, és a betekintési szöget sem érheti kritika.


[+]

Hardveres téren sem bízta a véletlenre a Sony, hiszen a motorháztető alatt egy nyolcmagos processzorral (4 x 1,5 GHz + 4 x 1 GHz) ellátott Qualcomm Snapdragon 615 (MSM8939) lapul, a microSD kártyával bővíthető belső tárhely mérete 8 GB, a rendszermemóriáé pedig 2 GB. A megfelelő hangzásért a Clear Audio+ technológia gondoskodik, bár ezt nem volt alkalmunk a nagy hangzavarban kipróbálni.


[+]

A fotózás szerelmesei a 13 megapixeles Exmor RS hátlapi, valamint a 88 fokos látószöggel rendelkező 5 megapixeles előlapi kamerával élhetik ki magunkat. A Cat.4-es 4G/LTE támogatással, WiFi-vel, Bluetooth-szal, NFC-vel, GPS-szel felvértezett M4 Aqua 2400 mAh kapacitású akkumulátort kapott, és fehér, fekete, valamint korall színekben lesz elérhető globálisan a következő hónapokban, a készülék mellett sétálgató szakértő 299 eurós, azaz nettó 90 ezer forintos árat szellőztetett meg nekünk.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

    A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

  • Sony Xperia C3 - C is emiatt zseléz

    Dedikáltan önarcképek készítéséhez javasolja a Sony azt a tepsit, ami a kezünk közé került. Emellett persze telefonnak sem rossz, de itthon hivatalosan nem forgalmazza a gyártó.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

Hirdetés