MWC 2016: Android One-nal készült a General Mobile

Nemrég lett vége a törökországi illetőségű General Mobile sajtótájékoztatójának, melyen egy Android One alapú készülékről rántották le a leplet. A GM 5 Plus ennek megfelelően mindig a legfrissebb Android verzióval lesz telepítve, mindennemű gyártói extrák nélkül, vanilla felhasználói felülettel.


[+]

Az előlapon egy 5,5 hüvelykes képátlójú Full HD IPS panel feszít, a karcok és egyéb sérülések ellen 2.5D Gorilla Glass 4 véd. A hátlapi kamera 13 megapixeles, dupla LED villanóval van megtámogatva, a lelke egy Sony imx258 szenzor. Az előlapi fényképezőt sem aprózták el, a felbontása szintén 13 megapixel, illetve LED vaku is került mellé. A telefon alján egy USB Type-C csatlakozóval találkozhatunk.


[+]

A számítási műveletekért egy Qualcomm Snapdragon 617 felel, a processzor nyolcmagos, a magonkénti maximális órajel 1,5 GHz. Emellé 3 GB RAM és 32 GB belső tárhely tartozik, microSD-alapú bővítési lehetőséggel. Adatkommunikációs szempontból 4G, WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) és Bluetooth 4.1 modulokra számíthatunk, a pozicionálás során a GPS, GLONASS és iZat műholdakra is tud támaszkodni. Az akkumulátor 3100 mAh kapacitású, kompatibilis a Qualcomm Quick Charge 3.0 szabvánnyal. A működési sebesség nagyon rendben volt, ám az igazsághoz hozzá tartozi, hogy 3 perc nyomogatás után kikapcsolt a telefon, és nem sikerült újraéleszteni (RIP), de ez nem jelent sokat egy demo termék esetén.


[+]

A telefon szürke, ezüst, arany és rózsaszín színekben lesz kapható, egy és két SIM-es verzióban kerül a boltok polcaira. A megjelenés március végén esedékes néhány európai országban, az ára 199 euro, azaz körülbelül 61 ezer forint lesz, járulékos költségek nélkül. Az esetleges magyarországi premierről nem esett szó.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés