MWC 2016: A belépőkategóriában filléres eszközöket kínál a Condor

Gyakran előfordul, hogy a barcelonai Mobile World Congress kiállításon találkozunk olyan gyártókkal, amikről korábban még nem adtunk számot: ez történt most is, az SPA Condor Electronics (vagy rövidebb nevén csak simán Condor) egy algériai illetőségű vállalat, a mobilos piacon pedig nem egy darab kütyüvel, hanem nagyjából két tucatnyi eszközzel jelentek már meg. Magyarországon sajnos még egyik sem elérhető, de ez a gyártó alkalmazottja szerint idén megváltozik, már készülnek az európai disztribúcióra.

Egész nagy standdal van jelen az algériai cég, de Európába még sajnos nem szállítanak termékeket.
Egész nagy standdal van jelen az algériai cég, de Európába még sajnos nem szállítanak termékeket. [+]

A stand elején láthatjuk a tableteket és a csatlakoztatott órákat, ezek egyszerű, gyenge hardverrel szerelt kütyük, de az árazásuk igazán barátságossá teszi őket, a táblagépeken Android futott, akad belőlük gyermekeknek tervezett formatervű és komolyabb kinézetű darab is.


[+]

Telefonok közül három kategóriát különböztetnek meg, mindegyik dual SIM-es. A Griffe szériába esnek a belépőkategóriás termékek, akad itt MediaTek és Spreadtrum alapú konfiguráció is, a legszerényebb modell 512 megabájt RAM-mal és 4,5 hüvelykes TN kijelzővel van ellátva, cserébe viszont tényleg filléres árral kecsegtetnek. A modellek zömét androidos eszközök adják, de a Griffe W1 például Windows Phone 8.1 rendszert futtat 1 gigabájt RAM, 8 gigabájt belső tárolóegység és Qualcomm Snapdragon 200 rendszerchip társaságában.


[+]

A második lépcsőfokon a Plume-palettát kínálja a Condor, ezek között már lehet találni HD felbontású AMOLED kijelzővel felvértezett példányokat, 4000 mAh körüli kapacitású akkumulátorokat, LTE-támogatást, és egy-egy terméknél előfordul USB Type-C csatlakozó, viszont árazás tekintetében ezek is nagyon vonzóak, ha az egyéb költségek miatt nem száll el nagyon az árazás, akkor a magyar felhasználók elégedettek lehetnek az idén megjelenő márkával, illetve nálunk is várhatóak tesztkészülékek.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Hirdetés