MWC 2017: Érkezik a TCL okosórája

Az Alcatel eszközöket is gyártó TCL Communication már az év eleji CES-en bemutatta Moveband BT Smartband csatlakoztatott karóráját és a család most egy igazi okosórával bővült a Movetime Smartwatch Clever Companion személyében, amely egész kedvező áron kínál egy csomó érdekes szolgáltatást. Adott a mutatós fémház és a kör alakú, 400 x 400 pixeles megjelenítő, 1,39 hüvelykes átmérővel és AMOLED technológiával.


[+]

Az óra a kapcsolódó alkalmazás és Bluetooth átvitel segítségével kommunikál a hozzá passzoló, androidos vagy iOS-es telefonnal, és továbbítja annak értesítéseit és üzeneteit. Vagy éppen a bejövő hívást, az órának ugyanis mikrofonja és hangszórója is van a beszélgetéshez. Aktivitáskövetés oldalról lépésszámláló, giroszkóp, gyorsulásmérő, légnyomásmérő és pulzusszám mérő jár. Kapcsolati oldalról pedig Bluetooth 4.2 LE mellett 802.11b/g/n WiFi a közvetlen internetkapcsolathoz (talán a statisztikák megosztásához).


[+] Az óra és a kapcsolódó mobilalkalmazás

A mozgás- és alváskövetésen túl az óra ébreszteni is tud, ezenfelül kezelhető róla a telefon zenelejátszója és a kamerája is. A Movetime Smartwatch Clever Companion egy oldalsó gombot és érintőkijelzőt kapott a kezeléshez, a kijelző a csukló felemelésekor is felvillan. Sajnos felpróbálni nem tudtuk, így csak ránézés alapján tudunk nyilatkozni: egy középméretű okosóráról van szó, tényleg jó AMOLED kijelzővel. A Smartwatch Clever Companiont a második negyedévben tervezik piacra dobni, 170 eurós javasolt végfelhasználói áron.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Hirdetés