MWC 2018: A MediaTek szerint fáradtak vagyunk

Pár hete leplezte le, és most élőben mi is kipróbálhattuk a MediaTek hat az egyben egészségfigyelő szenzor és adatbázisrendszerét, amely a szándékuk szerint okosórákban, telefonokban és a megrendelőtől függően a legkülönfélébb eszközökben kiköthet.


[+]

A Sensio MT6381 két ujjat és egyetlen percet kér, hogy szenzoraira tapadva elárulja a tulaj véroxigén-telítettség, vérnyomás, pulzusszám, szívfrekvencia-variabilitás, EKG és PPG (photoplethysmogram) értékeit. Az utóbbi kettőt éppen az teszi lehetővé, hogy a két szenzort két ujjal letakarva zárt rendszer jön létre.


[+]

A MediaTek prototípusa vezetékmentesen kommunikált a csatlakoztatott okostelefonnal, és szépen éppenséggel nem nézett ki, de ugye eleve okostelefonba vagy egyéb kütyübe szánják, ahol a szenzorok nyilván kevésbé lesznek feltűnőek. A chipset és szenzortervező szerint egyébként Kínában már akadnak érdeklődők az MT6381 iránt, és még ebben az évben számítani lehet végfelhasználói termékre, annak beépítésével.


[+]

Nincs okoskütyüs egészségkiegészítő megfelelő szoftveres háttér nélkül, a MediaTek pedig ezt is biztosítja. Az egyperces méricskélés során a telefonképernyőn az éppen figyelt adatok megjelennek, az eredmények pedig komolyabb adatbázishoz csatlakoznak, különféle lebontásban és figyelmeztetésekkel. Az applikáció azt is kiírja, ha az adatok alapján szerinte fáradtak vagyunk, és ebben semmiképpen nem tévedett hétfő este, egy nagyon hosszú MWC-s nap után a prototípus, a Pepcom eseményre eléggé elkészültünk az erőnkkel. Azért pulzusszámunk és véroxigén-telítettségünk rendben volt, még ha egy-egy értékbe a helyben elfogyasztott étkek és itókák kissé bele is rondítottak.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Előzmények

  • Új MediaTek lapkakészlet bukkant fel

    Feltehetően az MWC-re készül a MediaTek az új lapkával, amelyet egy demó készülékkel tesztelt a Geekbench.

  • Új lapkakészlet, ismerős dizájn

    Az uleFone is tiszteletét teszi Barcelonában, méghozzá a MediaTek új felső-középkategóriás szettjének referenciakészülékével.

  • Kiélezettebb harc várható az SoC piacon

    A Qualcomm kétmilliárd dolláros egyetértési nyilatkozatot írt alá több kínai gyártóval, míg a Samsung Exynos chipsetek több márka készülékeiben is felbukkanhatnak. Nyomás alatt a MediaTek.

Hirdetés