MWC 2018: A Wiwe hazai gyártója már a következő terméken dolgozik

Rendszeres olvasóinknak talán nem kell bemutatni a magyar fejlesztésű mobil EKG-t, amit a Sanatmetal készít, hiszen volt róla tesztünk is (most pedig már Tech2 videó is van róla), úgyhogy nagyon kíváncsiak voltunk, hogy az idei MWC-re mivel készültek. Egyrészt továbbra is rengeteg az érdeklődő az eredeti Wiwe kapcsán, amikor ott jártunk szerda délután, akkor mondták, hogy talán ez az első lehetőségük szusszanni egyet, akkora a pörgés.


[+]

Másrészt pedig - bár a standon nem volt kirakva és általában nem is beszélnek róla - megtudtuk, hogy mi lesz a következő termék, ami a Wiwe-hoz hasonlóan működik, de más kockázatokat próbál kiszűrni és kicsit a megcélzott felhasználói csoport is változik. És akkor most tadaam! Itt az új kütyü, ennek is Wiwe a neve, csak éppen ez egy mellkaspánt, íme:

Az új Wiwe
Az új Wiwe [+]

Ez a berendezés alapvetően inkább azoknak szól, akik legalább hobbiszinten sportolnak. Persze mivel ezt akár egész nap lehet viselni és folyamatosan monitoroz, igazából bárkinek hasznos lehet, hogy a szívritmus változásait figyelje, a mögöttes algoritmus pedig a szívinfarktus kockázatát méri és jelez, ha valami rendelleneset észlel. Sportolók számára leginkább egy terheléses EKG-nak felel meg a tudása, hiszen például futás, kerékpározás, evezés közben segíthet abban, hogy anélkül érhessék el a maximális teljesítményt, hogy az veszélyt jelentene a szívükre.

Wiwe stand az MWC-n
Wiwe stand az MWC-n [+]

A prototípusok tesztelése már zajlik, ugyanaz az orvosi stáb dolgozik az eredmények kiértékelésén, mint a mobil EKG mögött, remélhetőleg még idén piacra kerül a második Wiwe, amely tovább öregbítheti a cég jó hírét az egészségügyi berendezések piacán.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés