MWC 2018: Hibás készülékeket állított ki a Konka

A kínai gyártók általánosságban egyre jobban kezdik levetkőzni azt a gagyiságot, ami miatt néhány évvel ezelőtt még igazi kamikaze-hadművelet volt egy ismeretlen gyártótól származó, csábítóan jó árú mobilt választani, idén azonban sokan kitettek magukért. A legtragikusabb sajtóesemény díját szinte biztosan elvitte a Leagoo, de ilyen téren kitett magáért a Doogee is. A Konkának viszont sajnos annyi önkritikája sem volt, hogy dummy mobilokat rakjon ki, helyette selejtes, kijelzőhibás eszközök kerültek az egyébként tágas és minden bizonnyal nagyon drága stand asztalaira. Az egyik az edge-jellegű lekerekítésnél volt lila csíkos, a másik zölden, véletlenszerűen villódzó, keresztirányú csíkokkal okozott meglepetést.

Itt valami határozottan nem stimmel
Itt valami határozottan nem stimmel [+]

Kérdésünkre, hogy ez normális-e, a telefont bemutató kínai úriember – aki egyébként nem rejtette véka alá, hogy a Konka képviselőjeként iPhone X-et használ – annyit válaszolt, hogy ezek még nem a végleges termékek, csak a jövő hónaptól lesznek elérhetők, és egyébként sem Európában. Két telefont állítottak ki: az egyik a Konka 801, ami MediaTek Helio P23-alapú, 6 hüvelykes, 18:9-es Full HD+ kijelzője van, 4 GB RAM-ja, illetve 64 GB-os, microSD-vel bővíthető belső tárolója.

A kijelzőn olyan készülékek is voltak, amik egyébként még nem voltak készen a kiállításra
A kijelzőn olyan készülékek is voltak, amik egyébként még nem voltak készen a kiállításra [+]

13 + 5 megapixeles kamera került a hátlapjára, mellé az ujjlenyomat-olvasó Galaxy Note8-stílusban. A lista része a szelfikamera 16 megapixelben, ezen kívül 4.0-s Bluetooth, PumpExpress-gyorstöltés, FM-rádió, GPS és Wi-Fi szerepel a leírásban.

A betűtípus még mindig az, amit annak idején a régi Nokiákról másoltak a klóntelefonjaikhoz
A betűtípus még mindig az, amit annak idején a régi Nokiákról másoltak a klóntelefonjaikhoz [+]

A legpuritánabb gyári Android rendszer futott rajtuk, a papír állításai szerint Oreóval, a valóságban Nougattal. Az X2 nagyon hasonló alapokra épül, de 4 helyett 6 GB RAM-ot kapott és megkapta a két oldalt enyhén lekerekített kijelzőt, OLED technológiával. 151 x 76,5 x 7,5 milliméteres dimenziókkal bír, akkumulátora 3450 mAh-s, szintén benne van a gyorstöltés. Az extrák listájához még egy infraportot adhatunk hozzá. Rengeteg olyan eszközzel találkozunk itt, amiknél sajnáljuk, hogy Európában vagy Magyarországon nem elérhető, ez most nem az az eset volt.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés