MWC 2019: A Trekker-X4 egy strapatelefon, amin különleges kamera is van

Az MWC-n a Hall 3-ban vannak a legnagyobb gyártók. Sony, Samsung, Lenovo, LG, Huawei, Nokia... ezért volt meglepetés, hogy a TCL melletti standon egy itthon még ismeretlen cég állított ki termékeket. A Crosscall egy francia márka, alapvetően az úgynevezett outdoor mobilokra fókuszálnak, ezeket itthon általában stapatelefonnak hívjuk. A kínálat része a nyomógombos vonal is, de az igazi érdekesség a csúcsmodell, amiben egy csomó egyedi megoldás található. Tavaly már láttuk tőlük az Action-X3 és a Shark-X3 modelleket, de azóta jött egy újabb érdekesség.


[+]

A Trekker-X4 hardverét egy Qualcomm Snapdragon 660 határozza meg 4 GB RAM és 64 GB belső tároló társaságában. Ez utóbbi microSD-vel bővíthető, de ilyenkor a kétkártyás működésről le kell mondjunk. A platform egyelőre 8.1-es Android, de van egy csomó extra szoftver hozzá, többek között a telefonba épített szenzoroknak hála tudunk mérni légnyomást, hőmérsékletet, fényerősséget és páratartalmat is. Az ujjlenyomat-érzékelő az oldalsó gombba került, a szokásos hangerőt szabályozó billentyűk mellett pedig akad egy exponáló gomb is a készülék jobb oldalán. A kijelző 5,5 hüvelykes, felbontása Full HD, védelméről 0,9 mm vastag Gorilla Glass gondoskodik.


[+]

Az IP68-as és MIL-STD-810G-s szabványoknak is megfelelő termék 250 grammot nyom a mérlegen, az akkumulátor 4400 mAh-s. A töltés egyedi, mert alul ugyan van Type-C, de nem csak ezt használhatjuk, hanem a hátlapra rakott vezeték nélküli megoldást is, amit azzal fejeltek meg, hogy ott egy kör alakú, mágneses terület is látható, amihez hozzá tudunk illeszteni egy USB-ben végződő kábelt és így nem csak tölthetünk ezen keresztül, de adatot is mozgathatunk. Nyilván ha már van mágnes, akkor ez egyébként más kiegészítők számára is jó alternatíva, lehet hozzá autós és biciklis tartót, valamint állványt és szelfibotot is kapni.


[+]

A Crosscall abból indult ki, hogy miért ne lehetne egy akciókamerát is beleépíteni a telefonba. És meg is tették, egy 170 fokos látószögű optika dominál a hátlapon, ami alatt van egy másodlagos kamera is. 4K-ban 120 fps-sel tud videót venni, van optikai stabilizátor hozzá, fotózni pedig 12 megapixeles felbontással tudunk. A mozgóképeinket a beépített X-CAM szoftver segítségével azonnal meg is vághatjuk.


[+]

A Trekker-X4 700 eurós ára persze nem kevés, de itt valóban kapunk olyan extrákat, amiket nem hogy a többi telefon nem tud, de a strapamobilok között sem találunk hasonlót. A DxOMark egyébként már tesztelte a kamerás produkciót, ők 85 pontot adtak a rendszerre.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Előzmények

Hirdetés