MWC 2019: Motoros előlapi kamerával és jó árral jöhet a CENTRiC csúcsmodellje

Az idei Mobil Világkiállítás előtt a Karbonnon kívül nem találkoztunk még indiai okostelefonokkal, épp ezért egy kicsit meg is lepődtünk, amikor a CENTRiC nevű vállalat emailben keresett meg minket, hogy látogassuk meg a standjukat. Mint a cég vezérigazgatójától megtudtuk, a cég már 2 éve gyárt okostelefonokat, amúgy pedig nagyjából 20 éve működnek a telekommunikációs piacon. Bár Európában még nem érhetők el, úgy érzik, hogy már képesek az itteni igényeknek is megfelelő készülékeket gyártani, szóval nagyon nyitottak egy disztribútor megkeresésére, valószínűleg minket is ezért hívtak meg magukhoz.


[+]

A jelenlegi portfólió csúcskészüléke a motoros előlapi kamerával rendelkező CENTRiC S1, amely egy kimondottan szép készülék. Az előlapján egy 6,39 hüvelykes AMOLED megjelenítő található, amelyet sem notch, sem pedig kameralyuk nem tör meg, hiszen az előlapi kamerája motorosan nyílik fel, ami egy igen látványos megoldás, ám az arcfelismerést pár másodperccel meghosszabbítja, épp ezért magába a kijelzőbe is építettek egy ujjlenyomat-olvasót.


[+]

Az Android Pie (9.0) operációs rendszerrel szerelt okostelefont egy nyolcmagos, 2,1 GHz-es Helio P70 hajtja meg, a hátlapján egy 16 és egy 5 megapixeles kamera található. Előbbivel egészen döbbenetes minőségű makrófotókat tudtunk lőni, szóval úgy tűnik, hogy a mögötte lévő Sony szenzor jó választás volt.


[+]

Az akkumulátor 3800 mAh-s, támogatja a villám- és a vezeték nélküli töltést is. A 157,4 x 74,5 x 8,6 milliméteres készülékházban kiszereléstől függően 4 vagy 6 GB RAM található, a tárhely előbbinél 64, utóbbinál 128 GB. Az európai átlagos ÁFÁ-val számolva a kisebb tárhelyű modellt 300 USD (~84 000 forint), a nagyobbat pedig 350 USD (~98 000 forint) körüli összeggel tudnák árulni, de ezeket nyilván nem az európai szinten is magas ÁFÁ-val és az Artisjus terheivel kalkulálták ki.


[+]

A CENTRiC G5 képviseli a középkategóriát, nyolcmagos Helio P22 hajtja meg a 3 GB RAM-mal és 32 GB-os, bővíthető tárhellyel rendelkező okostelefont, amely egy könnycsepp notch-csal rendelkező, 6,21 hüvelykes HD+ megjelenítővel rendelkezik, amely IPS technológiás. A hátlapon egy 13 és egy 2 megapixeles kamera található, az ujjlenyomat-olvasó szintén erre az oldalra került. Az akkumulátor decens méretű, 4050 mAh-s, gyorstöltési lehetőséget viszont nem említ a specifikációs prospektus. A 190 USD-s ajánlott végfelhasználói ár (~53 000 forint) nem annyira meggyőző, mint az S1-nél, de elfogadható.


[+]

Érdekes módon a G5-nél nagyobb tudású a G3 kódnevű masinájuk Helio P60-nal, 4 GB RAM-mal, 64 GB tárhellyel és 6,23 hüvelykes FullHD+ kijelzővel, de a magyar piacon véleményünk szerint inkább a belépőszintű L4-gyel rúghatnának labdába, amely kimondottan elegáns és egyedi, fémből készült hátlappal rendelkezik.


[+]

Az Android 8.1-et (Oreo) futtató, belépőszintű készülék szíve egy MediaTek MT6739-es rendszerchip, amely mellett 2 GB RAM és 16 GB tárhely található, ez utóbbi microSD memóriakártyával bővíthető. A kijelző 5,45 hüvelykes, felbontása HD+, az üveg 2.5D-s.


[+]

A hátlapra az ujjlenyomat-olvasó fölé csak egy darab 13 megapixeles kamera került, az előlapon pedig egy 8 megapixeles, ledes villanóval kiegészített egység üldögél. A 3000 mAh-s akkumulátort a többi modellel ellentétben nem C-típusú USB-n, hanem sima microUSB-n keresztül lehet tölteni, de a 90 USD-s (~25 000 forint) ajánlott végfelhasználó ár talán még itthon is kelendővé tenné a 151,2 x 70,9 x 8,6 milliméteres készüléket, függetlenül attól, hogy itthon valószínűleg 30 000 forint fölé csúszna az ára. Kíváncsian várjuk, hogy a gyártó eljut-e a magyar piacra.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Előzmények

Hirdetés