MWC 2019: Gyerekek után autókat követ a MyKi

A MyKi standjához tavaly még biztos nem mentem volna el, de azóta két MyKi órát is volt alkalmunk kipróbálni, plusz a magyarországi szolgáltatók kínálatában is felbukkantak ezek a termékek. Úgyhogy érdekelt, hogy mit hoztak ki az MWC-re.


[+]

Az új termék a MyKi Auto, ami alapján már elég egyértelmű, hogy mire számíthatunk, de annyi csavar van a történetben, hogy ez a dobozka nem az ODB2-es csatlakozón üldögél, hanem egy teljesen különálló cucc, amit oda teszünk az autóban, ahová csak akarjuk. Nagyjából akkora, mint két gyufásdoboz, elég súlyos, hiszen van benne egy akkumulátor is, valamint természetesen SIM-kártya és GPS modul.

A funkcionalitás nem túl összetett, naplózza az autóval megtett utakat, ezekből vezet statisztikát, valamint értesítéseket küld a telefonunkra, ha nem mi vezetjük az autót (tudtunkkal, vagy tudtunk nélkül), ha a jármű túl gyorsan közlekedik, de akkor is riaszt, ha mondjuk rázkódást érzékel. Mindehhez persze van egy okostelefon alkalmazás is, ahol paraméterezhetjük a riasztási okokat, valamint térképen is mindig láthatjuk, hogy hol az autó. Ha minden funkciót aktiválunk, akkor töltés nélkül 25-45 nap a készenléti idő, a leginkább energiatakarékos mód pedig akár 1 évig is bírja.


[+]

A MyKi Auto 159 euróért hozható el, de ebben benne van két évnyi adatforgalom is (EU roamingra alkalmas SIM kártyával), két év után további évi 19 eurót kell érte fizetni. De ez nagyjából lényegtelen is, a MyKi legtöbb termékét szolgáltatókon keresztül értékesíti, nincs kizárva, hogy a MyKi Auto is elérhető lesz nálunk úgy, ahogyan a cég gyerekórái.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Előzmények

  • MyKi Junior 3G - videÓra

    Ha egy gyerekeknek szánt okosórában van SIM és 3G, akkor abból egyenesen következik, hogy videohívásra is alkalmas. Plusz még egy csomó egyéb dologra.

  • MyKi Touch gyerek okosóra teszt

    Nem újkeletű ez a termékkategória, azonban az egyik szolgáltató is belistázta itthon a MyKi eszközét, ami aggódó szülők egyik menstvára lehet.

Hirdetés