MWC 2019: Kiegészítővel teszi hajtogathatóvá a V50 ThinQ-t az LG

A koreai vállalat nem azért nem hozott hajtogatható kijelzővel rendelkező okostelefont a világkiállításra, mert nem tudnak ilyet gyártani, hanem mert jelenleg túl drága lenne.

A Samsunghoz hasonlóan az LG is lát fantáziát abban, hogy egy okostelefon "dupla kijelzővel" kápráztassa el a felhasználókat, azonban konkurensükkel ellentétben nem egy összehajtható kijelzős okostelefont hoztak az MWC-re, hanem a V50 ThinQ-hoz jelentették be a LG Dual Screen névre hallgató kiegészítőt, amely egy extra kijelzővel szerelt tok a megfelelő szoftveres támogatással.


[+]

A szerkezet műanyagból készült, de strapabírónak tűnik, 360 fokos hajtogatást tesz lehetővé. A 161,4 x 83,4 x 15,54 milliméteres kiterjedés nem tudjuk, hogy nagyobb-e az összecsukott Samsung Galaxy Foldnál, mert annak pontos mérete egyelőre nem ismert. Az viszont biztos, hogy a 131 grammos tömeg a V50 ThinQ 183 grammjával összeadva 314 grammot eredményez, ami a tableteknél és a mindent kibíró stapatelefonoknál is elfogadható, de amúgy önmagában nézve nem kevés. A "tokban" lévő lévő kijelző kisebb és alacsonyabb felbontású, mint a V50 ThinQ megjelenítője, felbontása Full HD+, mérete pedig 6,2 hüvelyk. A minőséggel első ránézésre nincs gond, egy fejlett, FullVision OLED panelről van szó. Az üzemidővel viszont lehet, a Dual Screen tokban ugyanis nincs akkumulátor, tehát mindkét kijelzőt és az adatkommunikációs chipet és a V50 ThinQ 4000 mAh-s telepe látja el energiával.


[+]

A telefon képe vezeték nélkül megy át a fent említett kijelzőre, a technológia nem a WiFi szabvány része, hanem a Keyssa nevű vállalat fejlesztése, kizárólag extrém kicsi távolságban működik, ott viszont gyakorlatilag késleltetésmentes. A hardver elvileg magában a tokban van, valószínűleg ezért van az okostelefon hátlapján egy három tűs, úgynevezett Pogo Pin csatlakozó.


[+]

Vannak különféle szoftveres megoldások, de véleményünk szerint a legtöbb egy kicsit izzadtságszagú, mintha maga az LG sem tudná, hogy mi a fenére lehet használni két egymás mellett lévő kijelzőt, amelyek között ugyebár a felépítésből adódóan egy méretes káva is van. Fotózásnál hozzá tud járulni ahhoz, hogy a különféle látószögek előnézeti képeit egyszerre láthassuk az épp kiválasztott kamera képén túl, az alkalmazásokat gesztusvezerléssel lehet az egyik oldalról a másikra mozgatni, de az egyetlen tényleg értelmes megoldásnak a játékvezérlők tűnnek: az alsó kijelzőre több kiosztásban is lehet virtuális gamepadot elhelyezni, amelyek pont úgy viselkednek, mint a fizikailag is létező kiegészítők, tehát minden játék támogatja ezt a megoldást, ami támogat mondjuk egy Bluetooth kontrollert is.


[+]

Az LG Dual Screen várható megjelenéséről és áráról egyelőre nincs információ, de az LG egy újságíró kérdésére elárulta: ők is tudnának hajtogatható kijelzős okostelefont csinálni, de csak olyan áron tudnák árulni, hogy az a luxustermékek kategóriájában versenyezzen. Mindenesetre kíváncsian várják, hogy a konkurens termékek hogyan teljesítenek a piacon, majd kicsit viccesen hozzátették: ha azok sikeresek lesznek, akkor nyilván ők is örömmel készítenek hasonló készüléket.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG V40 ThinQ - olajozott gépezet

    Hazánkban sajnos csak tavasszal kerül forgalomba az LG új csúcskészüléke, pedig valószínűleg lenne rá kereslet, mert nem sikerült rosszul.

  • LG G7 Fit - nem az erejét Fitogtatja

    Az LG felső-középkategóriás modellje nagyon kiegyensúlyozott lett prémium kvalitásokkal, de szerényebb árkategóriában. Maximum a kevésbé up to date lapkakészletet lehet felhozni kifogásként.

  • LG Q7 Dual - nem dobja a mentőövet

    A legfrissebb piaci eredmények alapján a dél-koreai gyártónak égető szüksége lenne egy ütőképes középkategóriásra, ami lehetne akár ez a készülék is – feleennyiért.

Hirdetés