MWC 2019: Két olcsó Nokia érkezett

Amióta a HMD Global intézi a Nokia logóval ellátott mobilok piacra dobását, tucatnyi telefon került fel a boltok polcaira, és szép lassan kialakul a kép a finnek okostelefonos koncepciójáról. Túlterhelt Android köntös helyett vegytiszta zöld robotos rendszert futtatnak, és igen, mellettük a mai napig népszerűek a hagyományos mobilok is, melyek sorát a Nokia 210 bővíti.

A Nokia 210
A Nokia 210 [+]

Apró, könnyű, masszív és jó a gombjainak a visszajelzése: nem véletlenül dominál még ma is a rosszmájúan butatelefonnak nevezett szegmensben a Nokia brand, még ha más vállalat is áll a termékek mögött, mint egykoron. A 210 13 ezer forintba kerül, 18 órán át lehet vele telefonálni lemerülésig, 20 napos készenlétet biztosít és a böngészésen túl például a Facebookot is eléri, így fényképzés mellett a megosztás is azonnal működhet.


[+]

Alkalmazáslistája bővíthető, kamerája is van - sokaknak ennyi elég, ha mobilról van szó, plusz bármiféle strapaminősítés nélkül is bírni szokták a Nokia logós alapmobilok a mindennapos fizikai gyűrődést. Persze ma már az okostelefonok mutatják fel az igazán nagy eladásokat, és sokan nem tudnak vagy nem akarnak ezen a termékvonalon sok tízezer forintot otthagyni.

A Nokia 1 Plus
A Nokia 1 Plus [+]

A Nokia 1 Plus lehet az ő ajánlatuk XL méretben, a 4,5"-es Nokia 1 után ugyanis a plusszos modell 5,45"-re hizlalta képátlóját, 18:9-es FWVGA+ panellel, cserélhető polikarbonát hátlappal, kék, fekete és piros színváltozatokkal. A készülék Android Go (Pie Edition) rendszert futtat és 1 GB RAM-ot használ, amit 8 vagy 16 GB-os tároló egészít ki.


[+]

A rendszert a négymagos MediaTek MT6739WW látja el lóerővel, a Bluetooth 4.2-es, a telep 2500 mAh-s, ami microUSB porton tölthető. Nem hiányzik a jack dugó, kamerából pedig az előlapra 5, hátra meg 8 megapixeles került. A phablet 35 ezer forintért kerül hazai forgalomba.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Előzmények

  • A Nokia 1 Plus is készül

    Illetve már készen van, a Play Store legalábbis listázta mint támogatott eszköz. A hardver továbbra is nagyon alapszintű.

  • Nokia 5.1 Plus - a szükségtelen plusz

    A HMD noccsos phabletje alapvetően nem rossz darab, kellemes a fogása és jól összerakták. Az árcímkét meglátva aztán újfent elillan a nosztalgiafaktor.

  • Nokia 7.1 - csak a matek nem stimmel

    Pont jó méretű, egyedi megjelenésű és villámgyors Android One-mobilt hozott nekünk a HMD, megvannak a kedvelt márkanevek is, de az árazásnál megcsúsztak.

  • Nokia 3.1 - ennyiért pont egyes

    Hiába a jól összerakott ház és a korrekt kijelző, ha öreg a forma és a hardver, a belépőszintű produktumra pedig középkategóriás árazást sütöttek. A Lumia 630 méltó utódja? Bocs, majd legközelebb.

Hirdetés