MWC 2019: Pop-up kamera és AMOLED kijelző a csúcs-Noában

Nem csak a strapatelefonos vonalat frissítette a horvát Noa az idei MWC-n, hanem hoztak egy egészen megnyerő specifikációs listával bíró, elegáns, vékony mobilt is, az F20 Prót. A 158,7 x 74,1 x 8,6 milliméteres, kellemesen kézbe illő készülékház 165 grammja pont kellemesnek tűnik a mindennapi használathoz, az előlapot jelentős részben betölti a 6,4 hüvelykes, 19,5:9-es Full HD+ OLED kijelző, látszólag a fényerő és a színkalibráció is nagyon jól sikerült. A felső káva tényleg van annyira szűk, hogy indokolt a motorosan kiemelkedő 8 megapixeles előlapi kamera, ezzel viszont a felhasználók biztosan elvesztik a vízállóságot.


[+]

Hardveresen a nyolcmagos MediaTek Helio P70 dolgozik benne, a Cortex-A73 magok legfeljebb 2,1 GHz-en tudnak dolgozni, a Mali-G72 IGP-je pedig 900 MHz-en ketyeg. A beépített AI chip (ami egyébként Cadence Tensilica Vision P6 DSP-re épül) kimondottan előnyös hardverelem tud lenni, a 8 GB RAM pedig kevésnek biztos nem mondható, a 128 GB-os belső tároló ráadásként bővíthető is.


[+]

Az Android 9.0-ra épülő felület puritán, egyszerű, de jól néz ki, extrákból csak egy-két alap MediaTekest találtunk odabenn, a kameraszoftver is a chipgyártó saját megoldására épül. 16 + 5 megapixelünk van hátul, a munka oroszlánrészét egy Sony IMX499 végzi, a végeredmény akár az értelmetlenséget masszívan meghaladó 96 megapixeles felbontású is lehet.


[+]

A dual SIM-es (2x nano), dual standby-képes mobil hangszórója DTS-minősítést kapott, nem maradt ki a jack-csatlakozó és természetesen a Type-C sem. Az árát egyelőre még nem tudjuk, viszont mindenképpen érdekes készüléknek tűnt, az anyaghasználat és az összeszerelés is rendben lévőnek tűnik, egyedül a kamera, ami a beltéri fények mellett nem volt igazán meggyőző, de erről egy részletesebb teszt alkalmával győződhetünk meg.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Noa

Azóta történt

Hirdetés