Hirdetés

MWC 2022: Árban és dizájnban is erős a Realme GT 2 Pro

Füles és szórakoztatóelektronikai kütyü is érkezett, nem marad el a hazai forgalmazás.

Bár már túl vagyunk első 4 nm-es csíkszélességű hardverrel fémjelzett mobiltesztünkön, Snapdragon 8 Gen 1-gyel a Realme GT 2 Pro mégis előbb mutatkozott be a stylusos óriásnál, csak most kapott az MWC-n európai premiert, amit néhány hét múlva követ a hazai bevezetés. Amint nálunk releváns árakat megtudunk, feltétlenül megírjuk, mindenesetre ígéretesek az eurósak: a GT 2 Pro 8/128 GB-os kiszerelésben 750 eurón nyit, és nem vészes a 12/256 GB-os 850 eurós ára sem, figyelembe véve a konkurenciát és a hosszú specifikációt, amit részletesen itt fejtettünk kiA Realme GT 2 Pro

A Realme GT 2 Pro [+]

Ami elsőre és élőben a figyelmet vonzza, az a papírszerű hátlapi dizájn az itt lencsevégre kapott kivitelben, és kellett egy kis idő, amíg a hasonló stílusú, sima GT 2-t a Prótól megkülönböztettük, a kamerafeliratok alapján. Szemre és tapintásra is egyedi a matt fehér kivitel a sok csillogós és tükörszerű telefon mellett, de azért akad hagyományosabb finish is a Realme modellekből fekete, illetve zöld színben.


[+]

A Snapdragon 8 Gen 1 teljesítményére és fogyasztására mi is kíváncsiak vagyunk, a WiFi 6 vagy az 5G modem sebességével viszont biztos nem lesz gond. Az 5000 mAh-s telep kellően méretesnek tűnik, a 33 perces teljes töltés 65 watton pedig nem rossz, bár demózott a Realme az eseményen ennél is gyorsabbat.


[+]

Nyilván azért az előlapra mered majd a legtöbb tekintet, ahol 6,7"-es, LTPO2 technológiájú AMOLED panel tevékenykedik 1440 x 3216 pixelen, 10 bites színmélységgel, 120 Hz-es képfrissítéssel és HDR10+ támogatással. Kávából sok nem maradt, a 32 megapixeles szelfikamera pedig sok helyet nem foglal.

[+]

Hátul mindjárt két 50 megapixeles kamera van, és bár az optikailag stabilizált, 24 mm-es főegység látja el a legtöbb feladatot, a 15 mm-esnek jelölt, de igazából 150 fokos és halszemoptikás rögzítésre is képes másik 50-es kamera az érdekesebb, mellékeltünk is két példát Legenddet munka közben megörökítve. A harmadik kamera 3 megapixeles mikroszkóposnak becézett darab, 40x-es nagyítást ígérve a közelképeknek. A sima GT 2-ről külön hírben számolunk be hamarosan. Kellett már a piacra egy szolidabb kivitelében figyelemfelhívó kellék, és amint lehetőségünk lesz, a Pro modellt tüzetesebben is leteszteljük. Fontos kiemelni, hogy a Realme három év androidos rendszerfrissítést és négy év biztonsági hibajavítást ígér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés