MWC 2024: A Xiaomi Pad 6S Pro itthon alig lesz kapható

Pedig egy közel csúcskategóriás gépről van szó, amelyhez toll és billentyűzet is vásárolható.

A barcelonai Xiaomi rendezvényen a fókusz a két új telefonon volt, pedig előrántottak egy vadiúj tabletet is, amely a Pad 6S Pro nevet kapta és a specifikációk áttekintése után úgy is érezhetjük, hogy a Pro utónév indokolt. A 12,4 inches, 3048 x 2032 pixeles IPS kijelző 3:2-es képarányú, maximum 144 Hz-es adaptív frissítést kínál, van benne DC-elsötétítés, mindenféle szemvédelmi TÜV-minősítést megkapott.


[+]

A hardver egy Snapdragon 8 Gen 2, amely ugyan tavalyi, de talán jobb választás a visszafogottabb hőteremlése okán egy ennyire vékony házba belerakva (6,26 mm), amely 590 grammot nyom csupán a mérlegen, szóval egy nagy kijelzős, de ahhoz képest igen karcsú eszközről van szó. 8/256 és 12/512 GB-os változatokban kerül majd piacra 50 megapixeles hátlapi kamerával (Samsung JN1), az előlapi szenzor (Omnivision OV32D) 32 megapixeles, az akkumulátor pedig kerek 10 000 mAh-s, amit 120 wattos töltéssel lehet etetni - ez kiemelkedő érték a táblagépek világában.


[+]

A szoftver már az új HyperOS Androdi 14 alapokon, a Type-C csatlakozó 3.2-es, kapott hat darab hangszórót és NFC-t is, plusz néhány AI funkciót, például rajzolásnál a mesterséges intelligencia egy pálcikarajzból és néhány kulcsszóból generál nekünk menő alkotást. A termék Magyarországon ugyan elérhető lesz, de nincs fókuszban, ettől függetlenül igyekszünk egy tesztpéldányt keresni, de becsléseink szerint a készülék ára valahol 250-300 ezer forint között alakulhat majd.

Előzmények

Hirdetés