MWC 2024: Állítólag egy napig bírja 6 méter mély vízben ez a telefon

Az IIIF150 Air 2 Ultra amellett, hogy a világ legvékonyabb strapamobilja, kifejezetten jól tolerálja a víz alatti létet.

A tavalyi MWC-n ismerkedtünk meg az IIIF150 márkával, akkor a világ legvékonyabb strapabíró készülékével voltak jelen egy viszonylag kis méretű standon, idén pedig egy jóval méretesebb és feltűnőbb kitelepüléssel érkeztek. Új készüléket is hoztak Barcelonába a márka képviselői, ez az IIIF150 Air 2 Ultra 5G, mely 8,55 milliméteres vastagságával elorozza elődjétől a legvékonyabb strapamobil címét, emellett pedig olyan extrákat is kínál, mint az éjjellátó kamera és jobb vízállóság.

Az IIIF150 Air 2 Ultra 5G a legvékonyabb strapabíró telefon eddig az évben
Az IIIF150 Air 2 Ultra 5G a legvékonyabb strapabíró telefon eddig az évben [+]

A készülék 6,8”-es, 120 Hz-es FDH+ AMOLED kijelzővel van szerelve, körülötte szimmetrikus, de azért látható mennyiségű káva és keret, amire azért van szükség, hogy biztosítva legyen az IP68, IP69K, MIL STD-810H szabványok megléte. A mobil viszonylag egyenes élekkel operál, a keret a sarkoknál kissé kiemelkedik, hogy az esést jobban bírja. A gyártó azt ígéri, hogy sikerült olyan jól szigetelniük a készülékházat, hogy akár egy napot is bír a telefon 6 méter mély vízben.


[+]

A hardver MediaTek Dimensity 7050 5G köré épül, a 12 GB LPPDR5x memória és a 256 GB UFS 3.1-es tároló korrektnek tűnik papíron. A hátlapon egy 108 megapixeles kamera és egy 64 megapixeles, infravörös szenzorokkal megsegített éjjellátó kamera kapott helyet, valamint három LED villanó. A kamerarendszert két egymás mellé helyezett körben találjuk, a kameragyűrűk körül pedig egy-egy LED sáv fut végig, amik beállíthatók alkalmazásoktól érkező értesítések vagy töltés állapotának jelzésére, illetve a lejátszott zene ritmusára történő villogásra (lásd a címlapi képen). A LED-ek színe narancs, ez passzol a telefon oldalán található gomb színéhez.


[+]

Az AMOLED panelben beépített ujjlenyomat-leolvasó található, a kiállított telefonon pedig viszonylag tiszta Android 13-as rendszer futott. A kérdésre, hogy frissítéseket kap-e a mobil, azt a választ kaptam, hogy a Google által elvárt biztonsági támogatásra számíthat a telefon. Ez papíron két évig legalább negyedévente egy patch érkezését várja el a készülékgyártótól. Az IIIF150 Air 2 Ultrán a teljes Google-csomag mellett pár előre telepített alkalmazás volt, ezek az MWC-s demóhoz szolgáltak, illetve volt egy Toolbox nevű program, amiben például iránytű, vízmérték, vonalzó volt megtalálható.

Árat az MWC-n nem közölt a márka az új telefonhoz, viszont az elődmodellek az Aliexpressen 250 eurós áron érhetők el jelenleg, így ebből egy 300 euró körül árra következtethetünk az Air 2 Ultráért. Hivatalos jelenléte Magyarországon nincs a márkának, de EU-s webshopjuk van, illetve hazai boltokban is találni elvétve termékeikből, így megpróbálunk tesztkészüléket is szerezni.

Előzmények

Hirdetés