Hirdetés

MWC 2024: Két új órát hozott a Xiaomi

A Watch 2 és a Watch S3 mellett Európába jött a Smart Band 8 Pro is.

Persze a két új Xiaomi 14 volt a főszereplője a Xiaomi barcelonai rendezvényének, de érkeztek új karékek is, hiszen a Xiaomi már nem csak a karperecek piacán igyekszik jó pozícióba kerülni, hanem a korábban inkább csak a partnercégeik által (Amazfit, Haylou) támadott okosórás területen is egyre aktívabban vannak jelen. A Tavalyi Watch Pro után megint jött egy Google Wear rendszerrel működő óra (ez a Watch 2), a másik modell pedig tudásban ugyan elég hasonló, de azon már a HyperOS dolgozik.

Watch 2
Watch 2 [+]

A Watch 2 egy relatív nagy, 1,43 inches, OLED kijelzős, 466 x 466 pixelt megjeleníteni képes termék, ami ezen paraméterek kapcsán pont ugyanazt nyújtja, mint a szintén friss Watch S3. A Google Wear rendszerű órában van mikrofon és hangszóró, a Bluetooth-on hozzákapcsolt telefonról át tudja venni a híváskezelést. Kétcsatornás GPS segítségével navigál, de eSIM képességgel nem vértezték fel. A Snapdragon W5+ Gen 1 chipset köré épített hardverhez 495 mAh-s akkumulátor tartozik.

Watch 2
Watch 2 [+]

Ez az óra már egy ideje nálunk van, üzemidő kapcsán az a tapasztalatunk, hogy nagyjából két napig bírja (a gyártó 65 órás maximális készenléti időről beszél), ha aktívan használjuk, a töltést pedig mágneses, kétpines padról veszi fel, tehát a Qi szabványt nem használja. A pontosabb egészségi adatokért egy új, 12 csatornás szenzort kapott, van benne NFC és támogatja a mobilfizetést a Google Wallet használatával, a Suuntovól pedig együttműködik a gyártó, akárcsak a Stravával, így számos külsős appal tud kommunikálni. Itthon 90 ezer forintért lehet majd megvenni.

Watch S3
Watch S3 [+]

A Watch S3 méretre hasonló, de míg a Watch 2 alumínium tokozása összesen 36 grammos szíj nélkül értendő tömeget jelent, a Watch S3 ennél nehezebb, itt 44 grammot mutat majd a mérleg. Ehhez képest valamivel kisebb benne az akkumulátor (486 mAh), mégis jóval hosszabb üzemidőre képes, mert a Xiaomi jobban tudta a hardver optimalizálni a saját rendszeréhez, mintha a Google Weart használnák. Az alsó szenzor, a sportmódok száma, a kétcsatornáls GPS és az 5ATM-es vízállóság ugyanaz, mint a Watch 2-nél, mikrofon és hangszóró is van a telefonhívásokhoz, viszont nincs NFC és mobilfizetési lehetőség, illetve a platform valamelyest zártabb. Van viszont egy jópofa trükk: a lünetta leszedhető és cserélhető másikra, hogy egyedibbé tehessen a felhasználó az órát. A Xiaomi által forgalmazott lünettákhoz passzoló háttérkép is tartozik. Ez a kütyü 65 ezer forintért lesz kapható.

Smart Band 8 Pro
Smart Band 8 Pro [+]

A csuklóra tehető termékvonal legolcsóbb (35 ezer forint) darabja a Smart Band 8 Pro. Ez szögletes, 1,74 inches, 60 Hz-es frissítésű, 336 x 480 pixeles kijelzőt kapott, szíj nélkül 22,5 grammot nyom a mérlegen és mindössze 9,99 milliméter vastag. 289 mAh-es akkumulátora két hetes készenléti időt ígér, 200-féle számlappal és kétcsatornás GPS-szel kényeztet, a híváskezelés viszont itt csak az elutasításig terjed, hiszen nincs mikrofon és hangszóró.

Előzmények

Hirdetés