MWC 2024: Peltier-elem a házban, e-ink a hátlapon

Az Infinix több koncepciót is hozott Barcelonába, az egyik egyik a teljesítményre, a másik a dizájnra fókuszál.

A Transsion Holdings márkái közé tartozó Infinix indította az MWC előtti nap délutánján a Showstoppers rendezvényt, ahova konkrét termékek nélkül, de több érdekes koncepcióval érkeztek. Az egyik ilyen a színes e-ink kijelzős hátlap, ami képes a felhasználó által megadott módon változtatni színeit. Az egész megoldás egyszerű a kirakott dummy alapján: van egy átlátszó hátlap üvegből, de inkább műanyagból, alatta pedig az e-ink réteg, ami be van kötve a készülék akkumulátorába. A demók annyira demók voltak, hogy külső aksikról lehetett őket csak üzemeltetni.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Az Infinix szerint ötletük azért jó, mert így még egyedibbé és személyesebbé varázsolhatja vele a felhasználó telefonját. Ezzel teljesen nem értünk egyet, lévén erre a célra egy tok is tökéletesen megfelel, és az emberek jelentős része úgyis abban tartja telefonját. Viszont ha például a felület képes lenne információkat megjeleníteni valahogy, például egy adott színre változni nem fogadott hívás után, bejövő értesítéseket jelezni különböző színek változtatásával, annak már több értelme lenne. Mondjuk sötétben nem lenne látható. Szoftver egyelőre nincs ehhez lefejlesztve, vagy legalábbis még nincs olyan állapotban, hogy azt prezentálni merjék magunkfajták előtt, így amit láttunk, az elég bináris volt: amikor áramot kapott az e-ink panel, megváltozott a színe.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Volt még egy levegőn keresztüli töltést bemutató koncepció is, viszont ez csak vitrin mögött és nem is működött. Elmondásuk alapján az átlagos Qi töltőnél jóval nagyobb méretű töltő feletti 20 centiméteren belül a telefon képes lenne energiát felvenni a mágneses rezonancia alapú technológiával. A cég azt mondja, hogy megoldásuk tömeggyártási lehetőséget kínál, és zökkenőmentes, teljesen biztonságos töltést tesz lehetővé.


(forrás: Infinix sajtóközlemény) [+]

A legtöbbet egy gaming csúcskészülékről beszélt Tony Zhao, az Infinix főigazgatója, viszont ezt sem mutatták meg. Annyi biztosnak tűnik, hogy a koncepciókészülék a MediaTek Dimensity 9300 platformjára épülne Qualcomm megoldás helyett, ehhez pedig többelemes hűtést terveztek, ami magába foglalna egy hűtőbordás ventillátort, egy termoelektromos hűtőt Peltier-elemmel közvetlenül a 4 nanométeres chip fölött elhelyezve. Ezzel elérte a cég a 2 215 639 pontos AnTuTu-eredményt, ami jelenleg a legmagasabb pontszám az alkalmazásban. Az Infinix szerint a megoldásukkal átlagosan 10 Celsius-fokkal tudják alacsonyabb hőmérsékleten tartani a készüléket, mint a versenytársak megoldásai. De természetesen ugrott a vízállóság, és a Peltier-elemek élettartama is véges, azok cserélhetőségéről sem esett egy szó sem. Természetesen az szóba került, hogy AI-t is építenének a telefonba, ami a felhasználó átlagos és játékokon belüli szokásai alapján osztaná be a készülék erejét. Leghamarabb 2024 második felében lehet ebből a gaming eszközből piacra kerülő termék, ennél pontosabbat viszont nem mondtak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés