MWC 2024: Mutatós és egyedi kameratelefont hozott a Tecno

Ez most a Transsion Holdings csúcs fotósa, négy ötven megapixeles szenzor klasszikus kamerák által ihletett dizájnba csomagolva.

Az MWC keddi napján a Transsion Holdingshoz tartozó, és európai központtal is rendelkező Tecno hosszú sajtótájékoztatót tartott, melynek jelentős részében nem magáról az új hardverről beszéltek, hanem azokról az AI funkciókról, melyek telefonjukban elérhetők lesznek. Bog részt vett a bemutatón, viszont az új készülék, a Tecno Camon 30 Premier 5G már a keynote alatt kint volt a standon, így volt lehetőségünk kézbe venni, megnézni és körbe is fotózni.

A Tecno Camon 30 Premier 5G hülye neve ellenére remekül néz ki
A Tecno Camon 30 Premier 5G hülye neve ellenére remekül néz ki [+]

A Tecno standján egyébként szinte semmi információ nem volt kirakva a telefonról, holott a képalkotó rendszer viszonylag érdekes, mert a MediaTek Dimensity 8200 Ultra SoC saját ISP-je helyett a Tecno a Sony CXD5622GG ISP-jét használja. A cég szerint erre azért van szükség, mert a Sony megoldása gyorsabban képes feldolgozni a képszenzorokból érkező adatokat (4,6 TFLOPS-os 16-bites lebegőpontos feldolgozás), mindezt alacsonyabb energiaigény mellett. A Sony ISP-je felel a 4K-s éjszakai videókét és a HDR videók zajcsökkentéséért is. A Tecno szerint pedig a 4K-s videofelvételek feldolgozásához ennek az ISP-nek van a legkisebb energiaigénye.


(forrás: GSMArena) [+]

A készülék összesen négy kameraszenzorral van felszerelve, ezek között található egy Sony IMX890 (1/1,56”, 1 mikronos pixelméret) optikai képstabilizációval, egy 70 mm-es gyújtótávú periszkópos teleobjektív, szintén 50 megapixeles felbontással és 60x hibrid nagyítással, illetve egy 50 megapixeles ultraszéles egység is akad, Sony Lytia szenzorral. A negyedik nagy felbontású kamera az előlapra került, ez is 50 megapixeles felbontású, autofókuszos és képes szemkövetésre. A telefon hátlapjának megjelenését a klasszikus kamerák távolságmérő keresői ihlették, a hátlap jelentős részét műbőr fedi, a kamerák fém gyűrűben vannak elhelyezve, a készülék szélén pedig a fém keret kissé rálóg a műbőrre.


[+]

Jópofa, hogy a hátlapon van egy vörös LED fény, amely világít felvétel közben,  illetve jelzi, ha a telefon tölt, vagy ha aktiválva van a hangasszisztens.  A hátlap alatt egy 5000 mAh-s akku található, ehhez 77 wattos gyorstöltés jár, vezeték nélküli nem. Megvan a sztereó hangszóró Dolby Atmos támogatással, van infravörös port, és FM-rádió is, de 3,5 mm-es csatlakozó nincs, csak USB-C.

Elölről semmi extra, csak vékony kávákkal körbevett, nagy méretű LTPO OLED panel, benne egy autofókuszos 50 megapixeles kamerával
Elölről semmi extra, csak vékony kávákkal körbevett, nagy méretű LTPO OLED panel, benne egy autofókuszos 50 megapixeles kamerával [+]

A kijelző 6,7 hüvelykes, sík LTPO OLED panel, 1264 x 2780 pixeles felbontással, vékony kávákkal és beépített ujjlenyomat-leolvasóval. A telefon Android 14-gyel érkezik, a Dimensity 8200 Ultra mellé pedig opció az akár 12 GB RAM és 512 GB tárhely, amit kártyával bővíteni nem lehet. A Tecno a második negyedévben (április és június közti időszak) tervezi piacra dobni a telefont, árat egyelőre nem közöltek, ahogy azt sem tudták megmondani egyelőre, hogy az európai piacon elérhető lesz-e.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tecno

Előzmények

Hirdetés