Hirdetés

MWC blog: 6:1

Igazából azon törtük a fejünket odafelé menet, hogy miért nem lehet bevinni műanyag palackot úgy, hogy van rajta kupak. Ezt ugyanis simán elveszik a beléptetésnél. Rákerestem a neten, állítólag az a magyarázat, hogy ha nincs kupak a fél literes kóládon, akkor nem vágod hozzá a lelátóról a partjelzőhöz. És a kupakot sem dobálod. Volt időnk ezen töprengeni, mert BKK-s emlékeket idéző heringjárattal mentünk több mint fél órát a stadionhoz, ráadásul olyan meleg volt a buszon, hogy kifejezett őrültségnek tűnt magunkra venni a tavaszi kabátot, hogy aztán a stadionban ülve kifejezett őrültségnek tűnjön, hogy nem hoztunk még egy pulcsit. Mert másfél órát fázni azért nem annyira jó. Még szerencse, hogy előző este a városban némi alkudozás után újítottam egy sálat. Ha már.

Na, itt a sál
Na, itt a sál [+]

És ezen kívül más panaszom nincs, bemákoltunk egy olyan meccset, ahol hét gól esett, a Barca úgy verte tönkre a Sporting Gijont, hogy akkor rúgtak gólt, amikor csak kedvük szottyant, még csak meg sem kellett magukat erőltetniük. Messi nem egy magas csávó, ehhez képest ő fejelte az elsőt. A szünetben lement Suarez, aztán úgy a 60. perc környékén maga Messi (és azért az menő volt, hogy a nézőtéren a helyiek leborulás-mozdulatsort adtak a tiszteletére elő), aztán még rámoltak kettőt. Szóval köszi, ez tényleg gála volt.

AliceWake fotója az átszellemült szurkolókról
AliceWake fotója az átszellemült szurkolókról [+]

De nem is ez a lényeg, ez csak a hub a tortán. A lényeg, hogy ott voltunk, kissé az egyik sarok felé, de jó helyen, mert egy szektor alsó sorában, szóval nem ült előttünk senki, néztük az elkerített, mintegy 100 fős keménymagot, akik végigénekelték, végigtapsolták, végigvonatozták az egész meccset, most nem akarok nagyon degradáló lenni, mert csinálták a hangulatot, de valahogy nem fér a fejembe, hogy emberek mintha megrekednének az úttörőtábor szintjén, mert az relatív tök egyértelmű volt, hogy ezért a csordaszellemért járnak meccsre, konkrétan vonatoztak a szektorban, miközben esett két gól, amiből a 80%-uk tutira nem látott semmit, mert arra koncentrált, hogy mikor kell fordulni a másik irányba a széksorok végén. Van a fanatizmusnak és a vallási átszellemültségnek már egy olyan szintje, ami túlmutat azon, amit én meg tudnék érteni. Mert volt még ott mondjuk 40 ezer ember, akik pedig pont olyanok voltak, mint általában az emberek, nézték a meccset, felhördültek, tapsoltak, olykor füttyögtek és minden gólnál felugráltak - mi pont ugyanezt csináltuk velük együtt.


[+]

Én nagyon szeretem a focit. Játszani jobban, mint nézni, noha sokkal ügyesebben nézem, mint játszom, ez egészen biztos. Konzolon is. De bármikor elcserélném egy helyszíni Barca-meccsre az aktuális heti másfél órás teremfoci lehetőségét, itt tényleg más az egész körítés, mert itt egy városnyi ember érzi magáénak a csapatot, öreg, fiatal, gyerek, feleség, barátnő mind kimegy meccsre. És azért volt egy pont, amikor felharsant a független Katalónia skandálása, szóval itt nyilván van még egy extra faktor is, ami összekovácsolja a közönséget. És amikor vége volt, akkor kitódult a nép, le volt zárva a főút a metróig, ott hömpölygött a boldog tömeg, mintha egy rögtönzött fesztiválra vonultunk volna, és ez éppúgy hozzátartozott a meccsélményhez, mint az a 6:1, ami a pályán történt.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Hirdetés