Hirdetés

MWC blog: Ismét van Android stand a kiállításon

Az elmúlt évek MWC-it nyomon követő olvasók bizonyára tudják, hogy amióta új helyre költözött a kiállítás (azaz 2013 óta), eltűnt az Android stand. A zöld robotos rendszer installációja egy komplett szórakoztatóközpont volt, a megfáradt sajtómunkás menedéke, egy droidokkal, édességekkel és mindenféle földi jóval megpakolt szentély. Nem meglepő tehát, hogy a hiánya könnyeket csalt az újságírók szemébe, Bog anno odáig ment, hogy egy blogposzttal próbálta megtölteni a benne keletkezett űrt. Két ínséges év után viszont vége a nélkülözésnek, idén újra nagy erőkkel jelen van a Google, és bár a stand kisebb területet foglal el (nincs például csúszda), a funfaktor legalább akkora.


[+]

A Hall 2 és 3 közötti folyosón, a szabad ég alatt elhelyezkedő sátor távolról is könnyen kiszúrható, a tetején egy óriási Android-figura látható. A munkatársak nyalókákat osztogatnak, a náluk lévő tableteken összelegózhatjuk a saját Androidunkat, melyet szövettáskára és badge-re lehet nyomtatni.


[+]

A legfontosabb hír talán az egész MWC-n, hogy visszatértek a kitűzők is. Mindez a réginél kevésbé underground formában, immár nem kell őket keresgélni, a standon kapható térkép alapján bárki becserkészheti a megfelelő pultokat és beszerezheti a neki tetszőket. A dolog pikantériája, hogy minden nap lecserélik a teljes szettet, így naponta érdemes vadászatra indulni. Természetesen beindult a cserélgetés is, a do you have pins? kérdés visszhangként követi az embert az útján.


[+]

Egyébként összesen 120 féle kitűző létezik, ebből a szerkesztőség kábé 20-30 különböző verzióval rendelkezik jelenleg. Nyilvánvaló, hogy törekszünk egy minél nagyobb kollekció összegereblyézésére, jártunkban-keltünkben fél szemmel kitűzőket vadászunk.

Kattintásra megnő a kép és meg lehet találni a magyaros Androidot
Kattintásra megnő a kép és meg lehet találni a magyaros Androidot [+]

A Google pavilon egyik oldalára felragasztottak egy Android figurákból álló világtérképet, főleg Európa érdekes, ahol megtaláljuk Magyarországot is. A sztereotípiák nehezen múlnak, hazánkat egy bajszos Android képviseli idétlen kalapban, aki közvetlenül az osztrákokat reprezentáló Schwarzenegger mellett álldogál. Azt találtuk egyébként ki, hogy Ken Hongnak az interjúra viszünk egy róla mintázott matricát - ez óriási sikert aratott, hiszen az LG kommunikációs igazgatója akkor találkozott ezzel a poénnal először, lévén semmi ideje nincs arra, hogy csak úgy körbenézzen a kiállításon.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Hirdetés