Hirdetés

MWC blog: Nem tudom, hogy láttam-e már tragikusabb készülékbejelentést

Ma reggel 10 órakor lett volna a Leagoo S9 hivatalos premierje, annyi meghívót kaptam rá heti rendszerességgel, hogy a levelezőm már a spambe akarta rakni az újabb adagokat. Szerencsére nem így történt, ezért értesültem arról is egy nappal a rendezvény előtt, hogy inkább mégis 14:00-kor tartják, oda volt írva, hogy RSVP, vagyis vissza kellett jelezni, hogy megyek-e. Megtettem. Odamentem. És akkor elkezdődött a Benny Hill Show egy speciális, kínai verziója.

Az ember, aki mondott valamit, amit értettek valakik
Az ember, aki mondott valamit, amit értettek valakik [+]

Úgy indult, hogy ez a meghívásos-visszaigazolós móka tök felesleges volt, odagyűltek a népek a nem túl nagy méretű stand köré, ahol már ki volt téve az S9 szórólapja az összes információval, nagy meglepetés tehát nem volt. Aztán elindult a rendezvény, köszönték mindenkinek, hogy eljött és színpadra szólították... ö... szóval... tehát egy kínai embert, akinek kínai neve volt és kínaiul beszélt egy intelligens ipari park létrehozásáról, amiben a Leagoo is szerepet vállal. Megtapsolták azok, akik tudtak kínaiul és közel álltak, mert közben elromlott a mikrofon. És nem is javult meg, valami nyönyörgés hallatszott a hangszóróból, amit megpróbáltak a háttérben különböző helyekre pakolgatni, de tök hiába.

A CEO
A CEO [+]

Aztán jött a Leagoo elnöke, őt már egyáltalán nem lehetett érteni, mert kínai angolt beszélt hangosítás nélkül, itt egy kép fent, megtippelni sem merem, hogy hány éves lehetett, de ránézésre 17. Ez persze nem baj, amit elkaptam a mondandójából, hogy roppantul örül a Tottenham Hotspurrel kötött együttműködésnek és egy csomó divatos telefont szeretnének a jövőben bemutatni. Közben őt megpróbálta a stand egyik csücskéből guggolva lefotózni egy alkalmazott, de annyira buzgó volt, hogy a hátával levert néhány polcot. Na, ezt hangosítás nélkül is lehetett hallani.

Ő tényleg beszélt angolul, csak nem lehetett hallani
Ő tényleg beszélt angolul, csak nem lehetett hallani [+]

Ezután egy roppant benyalós felkonf következett, hogy végre színpadra lépjen a focista sztár. Nem, nem Harry Kane, nem is egy másik játékos, nem az edző, hanem Ledley King, aki 2012-ben visszavonult. De bizonyára nagyon kedves dolgokat mondott a Leagoo kapcsán, csak nem hallotta senki. Ezután teátrálisan lerántották (volna) a leplet az új telefonokról, amelyek nem is voltak a lepel mögött, csak egy poszter, ráadásul fennakadt a drapéria sarka, úgyhogy kellett kissé rángatni.

Lepel fennakadt, szó bennszakadt
Lepel fennakadt, szó bennszakadt [+]

De még mindig nem volt vége a mókának, következett a tombola! Mert az is volt, kiosztottak egy csomó kártyát számokkal, ami a résztvevők negyedének volt elég, úgyhogy elkezdtek golyóstollal gyártani még vagy 50 darabot. Az első nyeremény egy Tottenham Hotspur mez volt, ami szemből tényleg tök jól nézett ki, de a nyertes megfordította, volt rajta egy tízes, felette pedig egy ordas nagy Leagoo felirat a név helyén. Második nyeremény egy Leagoo focilabda volt, a harmadik pedig két jegy egy meccsre, amit negyedszerre sikerült kisorsolni, most vagy az volt, hogy totál összekeverték a tombolajegyeket és azokból húztak, amit ki sem osztottak, vagy mindenki lapult, mert mondjuk Indiából nem akart azért Londonba utazni, hogy elmenjen egy meccsre, ezt már sosem fogjuk megtudni.


[+]

És ezt követően végre meg tudtam fotózni az S9-et, ami egy átlagosnak tűnő termék szigetszerű felső betüremkedéssel a kijelző tetején, egyébként meg tök ugyanaz, mint bármi, amit mostanában a B kategóriás kínai márkák kipréselnek magukból. Ezen kívül jött még egy Power 5 nevű termék is, az már combosabb, szó szerint is, mert 7100 mAh-s "real power" van benne. Az egész rendezvény olyan volt, mintha egy átlagos sajtóesemény tűpontos karikatúráját adták volna elő, ahogyan az S9 is alapvetően pont ugyanakkor mutatkozott be, mint a Galaxy S9 és pont lemásolták az iPhone X formatervét. Egy élmény volt.

Azóta történt

  • MWC blog: Kontentbányászat helyett boulder

    Jó előre betáraztam megírandó anyagból a csütörtöki napra, így amíg a többiek levadászták az MWC utolsó anyagait, meglátogattam Barcelona egyik legmenőbb mászótermét.

Hirdetés