Hirdetés

MWC blog: Olyan lesz, mint régen?

Nem, nem valószínű. De olyanabb lesz, mint tavaly. Megint MWC!

A covid szétverte a nemzetközi rendezvényeket világszerte. Nem csak a technológiai iparágban, hanem kvázi mindenhol. 2020-ban az MWC hosszas tökölés után elmaradt, 2021-ben pedig nyáron rendezték meg, de abszolút feleslegesen. Idén azonban az eredeti időpontban, az eredeti helyszínen zajlik majd a dolog, az előzetes kiállítói lista ígéretes, ráadásul nekünk is van már egy sereg meghívásunk, szóval valami lesz. Tehát megyünk.

Hát idén ennyien biztos nem lesznek
Hát idén ennyien biztos nem lesznek [+]

A Realme volt olyan drága és támogat bennünket abban, hogy a katalán fővárosban nézzük meg a tavasz demo verzióját, ám azért a dolgok mégsem alakulnak ennyire triviális módon. Az eredeti tervek szerint Bone, Brigi és jómagam megyünk, kiegészülve Tech2 László mindig sudár figurájával, de lehet, hogy a videós kolléga az utolsó pillanatban bekarmolt omikron miatt mégsem tudja abszolválni a feladatot, a csütörtöki PCR lesz nála a vízválasztó, ám mivel a jelek szerint múlt csütörtökön, a Redmi Note 11 rendezvényen szaladt bele a fertőzésbe, ezért elég kevés esélye van annak, hogy szűk egy hétre rá negatív tesztet produkáljon. Szóval jelen állás szerint csak hárman leszünk pont ugyanabban a hajlékban, ahol tavaly is meghúztuk magunkat. Annyi pozitívum van csupán, hogy több sávszél marad, de erről mind szívesen lemondunk, ha László mégis meglepő hirtelenséggel felépül.

A naptár jelenlegi állapota
A naptár jelenlegi állapota [+]

Mi már pénteken reggel elrepülünk, hogy pár napos lazítással hangoljunk a programra, ami vasárnap este kezdődik egy könnyed Showstoppers rendezvénnyel, ahol elsősorban a kisebb cégek próbálnak majd villantani valamit, aztán a szokásoktól eltérően hétfőn indul a bejelentéscunami, Honor, Oppo, ZTE, Qualcomm, HMD és Realme események követik egymást, ezeken mind képviseltetjük magunkat, hogy aztán még befusson a Microsoft, a Xiaomi, vagy éppen a Huawei időzítése is. És már jönnek a kisebb cégektől is a megkeresések, hogy találkozzunk, mutatunk valamit, ezeket letoljuk kedden és szerdán. Szóval: várjuk.

Kilátás a szállásunk erkélyéről
Kilátás a szállásunk erkélyéről [+]

Ennél is jobban várjuk azonban a csütörtök reggelt, amikor szépen kicuccolunk a hajlékból, átrámolunk egy remélhetőleg megfelelő méretű gépkocsiba, majd a következő napokban sok megállással jutunk el egészen Sevilláig. És ennek az időszaknak az összes szakmai hozadéka csupán annyi lesz, hogy egy S22 Ultrával és remélhetőleg egy Find X5 Próval fotózzuk végig a helyszíneket. Most még eltökéltek és lelkesek vagyunk azügyben, hogy napi szinten beszámolunk a történésekről a kiállítás után is, de videót már nem ígérgetek inkább, mert még számon lesz kérve.

Az útiterv
Az útiterv [+]

Akárhogyan is, két évnyi nyönyörgés után ez lesz az első komolyabb utazásunk végre, ebbe pedig belesűrítünk mór építészetet, borkóstolást, tengerpartot, kis falvakat és nagyobb városokat is (Valencia, Granada, Malaga, Sevilla), plusz kinéz némi túrázás, valamint végtelen mennyiségű gasztronómiai élmény. Az MWC blogot ünnepélyesen megnyitom, ide fognak érkezni a félszakmai és a totál nem szakmai beszámolók is, a főoldali hírfolyamban pedig vasárnap estétől várhatóak a kinti történések, hétfőn lesz a csúcspont, aztán csütörtökre elapadnak a barcelonai hírek, de a blog zúz tovább.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés