Hirdetés

MWC blog: Vasárnap, munkanap, de mégsem átkozódunk

Négy éve kezdődött ez? Talán már öt? Mindenesetre egyszer régen, nagyon régen, egy svéd erdő közepében a Sony Ericsson kitalálta, hogy ha már úgyis jönnek az újságírók MWC-re, akkor lesznek szívesek már vasárnap este ellátogatni az ő csodálatos sajtóeseményükre (volt olyan is, amikor nem volt szék egyáltalán) és meglesni azt, hogy mivel készülnek ők a kiállításra és már hétfő reggel azzal köszönti a világot sok-sok oldal, hogy micsoda frenetikus termékekkel akarják is ők megrengetni a piacot.

Plaza Espanya vasárnap reggel, útban az Acer sajtóeseménye felé
Plaza Espanya vasárnap reggel, útban az Acer sajtóeseménye felé [+]

Ez a trükk annyira bejött, hogy minden évben egyre több cég teszi a bejelentéseket vasárnapra, idén már odáig fajultak a dolgok, hogy az Acer már délelőtt 10-kor berendezkedett a Neymar nevű étteremben, amit nem a Barcelona játékosáról neveztek el, de bizonyára sokat burkol itt. Én tutira törzsvendég lennék egy Bog nevű üzbég kocsmában, ha létezne ilyen Budapesten. Az Acerhez Bocha, Kind és operatőr Csabi mentek el nagy lendülettel, de voltunk olyan előrelátóak, hogy csak 11:30-ra ígértük magunkat, tehát reggel kényelmesen keltünk 9-kor, mint egy ember, megreggeliztünk, mint egy ember, kiültünk a teraszra, mint egy ember, úgysem volt értékelhető internetünk, szóval ez pont tökéletes is volt így.

Ott telefonál Anna anyukájával az erkélyen Legendd
Ott telefonál Anna anyukájával az erkélyen Legendd [+]

Fél tizenegy magasságában megjött Anna anyukája, aki kihívta az embert. Az ember egy telefonszerelő volt, akinek a kissé lepattant melegítőfelsőjén a Telefonica nevű felirat volt olvasható, babrált valamit a kábelekkel, telefonált, habla-habla-habla, aztán restartolt és hirtelen lett átlagosan 5 Mbps sebesség, ami mintegy tizenötszörös, mondhatni ugrásszerű növekedést jelentett és nem állt meg ezen a ponton, hanem felvetette, hogy az Orange hozzon egy új routert és ezzel további tempóduplázás reményét hintette el az egybegyűltek között spanyol nyelven. Legendd tolmácsolt, én meg rettentő nyelvtudásomat megcsillantva a perfetto-perfetto szóösszetétellel jeleztem, hogy pont így képzeltem el a problémamegoldást jelen helyzetben.

Ez a Huawei sajtóeseményének bejárata
Ez a Huawei sajtóeseményének bejárata

Szerelőember el, Anna-anyuka el, mi meg végre tudtunk kicsit dolgozni, a heti teszteket reszeltük fel a szerverre, aztán várakozással teli, nyugodalmas percek következtek, amelyek végén Kind és Csabi feltűntek a kapu előtt, lévén Bocha pajtás az LG birodalmába vetette magát, amelynek eredménye már hírek formájában manifesztálódott oldalunkon. Kind és Legendd maradtak itthon, megírták az Acer eseményeket (amelyekből nem volt sok, és az sem volt igazán jó), mi meg operatőr Csabival a kábé három perces sétával megközelíthető Huawei sajtóeseményre hurcolkodtunk el, nekem még proper QR-kódos levelem is volt a belépéshez, de még annyira sem működött a dolog, mint az első Mobile Meeting esetén. Tolongtunk kicsit, aztán lett bent helyünk, lefotóztuk a piros ruhás lányokat, és 5 perc csúszással elkezdődött az esemény, amelynek keretében öt terméket is bemutatott a kínai gyártó. Viszonylag pörgősen haladt a dolog, a legjobb momentum az volt, amikor a 7 inches tablet előnyeit úgy mutogatta a CEO, hogy az első sorban valakitől elkért egy iPad Minit és egymás mellé tette őket, úgy tűnt, mintha tökre improvizatív lett volna.

Az Ascend G6-ot mutogatja igen lelkesen ez a hölgy, aki fényképezőgép láttán instant mosolyog
Az Ascend G6-ot mutogatja igen lelkesen ez a hölgy, aki fényképezőgép láttán instant mosolyog

Átsuhantunk a belvárosba, a Katalán Zenepalota aljában volt a Showstoppers esemény, itt ütköztünk a banda további tagjaival, de nekem nagy csalódás volt az egész, mert túl sok ember volt túl kevés kiállítóra. Ettől függetlenül láttunk érdekes dolgokat, kis ez, kis az, majd írunk róluk nyilván. Aztán átmentünk a viszonylag messzi (de nem a Lionel), MobileFocus Global nevű, elég hasonló bulira, ami sokkal jobb volt. Szellősebb is volt a hely, remek kaják voltak (ibériai sonka, paella, lazackokca kaviárral, gyümölcsnyárs, hogy csak a frankókat mondjam) és itt tényleg volt egy csomó érdekesség, legalább egy tucatnyi cikket lehetne belőlük kanyarítani, amit meg is fogunk tenni.

Tekintsük előételnek
Tekintsük előételnek

Itthon aztán megkezdődött a nagyüzemi hírgyártás, mindenki írta, amit csak tudott, Csabi szállította a videókat, kár, hogy egy 3 perces anyag 30 percig megy fel a YouTube-ra, de legalább nem szakad meg a net. Úgyhogy írtunk, amíg bírtunk, aztán elkezdett belassulni és ezzel párhuzamosan nyomasztóan fárasztó idétlenségeken random röhögni a csapat, szóval berekesztettük a munkát, mert reggel 6 körül van kelés, hogy a Nokia és a Sony eseményére is időben odaérjünk. Kemény mennyiségű cuccot láttunk, pedig még el sem kezdődött hivatalosan az MWC - egyre jobban érezzük, hogy kifejezetten jó kis kiállításnak nézünk elébe.

A fotók most is egy Nokia Lumia 1020-szal készültek.

Hirdetés