Nagymacskát enged szabadjára az uleFone

Az uleFone Tiger sem hardveresen, sem a digitális táplálékláncban ebből kifolyólag elfoglalt helye alapján nem emlékeztet egy tigrisre, az akkumulátor viszont bivaly lett, ha élhetünk efféle képzavarral. Legalábbis az új, alsó-közép kategóriába szánt készülék ezzel szeretné térdre kényszeríteni a konkurenciát a műfajban. A 4200 mAh-s Sony lítium-polimer akkumulátor 155,8 x 77,8 x 9,35 milliméteres, magnézium-alumínium ötvözet házban foglal helyet, amelyet szálcsiszolt felületmegmunkálással tesznek hangsúlyossá.

uleFone Tiger
uleFone Tiger

Az 5,5 hüvelykes, 2.5D kialakítású Gorilla Glass 3 üveg mögé HD felbontású panelt szereltek, a levehető hátlapon pedig a 13 megapixelre interpolált 8 megapixeles Sony IMX219 szenzoron kívül az ujjlenyomat-olvasó hangsúlyos. Az előlapi modult a Samsungnak köszönhetjük, az SE5K2 5 megapixelt tud, szoftveresen feljavítva pedig 8-at. A motorháztető alá a relatív friss MediaTek MT6737-es, négymagos, 1,3 GHz-re skálázott chipsetje került mindössze 2 GB rendszermemóriával és 16 GB tárhellyel. Kevésbé tigrises, de a masszív üzemidő ígérete így reálisnak tűnik.

A készülék, a gyártó hivatalos specifikációja szerint, nem mellesleg támogatja a 800 MHz-es LTE frekvenciát, tehát a B20-as sáv is adott, ráadásul mindkét slotban. A kétkártyás előnyök kiélvezéséhez a soványnak mondható belső tárhely bővíthetőségéről sem kell lemondanunk, mivel egy microSD kártya is elfér a hátlap alatt. A 6.0-s Androidot futtató eszköz árát nem sikerült kideríteni, az online készletek elérhetőségéről jelenleg csak értesítést kérhetünk.

Előzmények

Hirdetés