Megszenved a kánikulával a HTC

A minap arról a pozitív hírről számoltunk be, hogy megérkezett a HTC U12+ első igazán komoly szoftverfrissítése, és a visszajelzések alapján javított a vitatható nyomásérzékelős gombok érzékenységén, továbbá a kamera, a teljesítmény és az üzemidő frontján is történtek előrelépések. Ez mindenképpen örvendetes, ám a gyártónak elsősorban a pénztáraknál kell most bizonyítania, hiszen hónapról hónapra dőlnek a negatív csúcsok. Júliusban például 37,23%-kal csökkent az árbevétel júniussal összevetve, és döbbenetes 77,41%-kal 2017 júliusához viszonyítva, írja a DigiTimes.


Folyamatosan dolgozik a HTC az U12+ javításán, de új, ütőképes eszközökre is szüksége lesz a pozitív fordulathoz [+]

A tajvaniak VR vonala egyelőre képtelen a mobilos kieséseket kompenzálni, így idén eddig 53,98%-kal alacsonyabb árbevétel jött össze, mint egy esztendővel korábban, pedig 2017 sem sikeredett fényere. A tavaly a Google-lal kötött megegyezés enyhített némileg a negatív pénzügyi spirálon, idén pedig újabb 1500 munkatárs várhat elbocsátásra, a kiadásokon csökkentve. Remélhetőleg azonban az eszközök frontján sikerül a HTC szerencséjét megfordítani: az év második felére várja a szakma az U12 Life-ot, Snapdragon 636-tal, 18:9-es FHD+ kijelzővel, dupla hátlapi kamerával és a Pixelre hasonlító hátlappal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • A Pixelre hasonlíthat a HTC U12 Life

    A Google referenciamobiljaihoz hasonlóan kettéosztott hátlappal bukott le a HTC következő középkategóriása. Fontos frissítést kapott a nyomásérzékelős U12+.

  • HTC Desire 12 - vágy és vezeklés

    Hiába néz ki jól a középkategóriás Desire, ha belépőhardverével annyira kívánatos, mint egy kiadós fejfájás. Ha ezzel akarják a vásárlóréteget visszacsalogatni, talán jobb szögre akasztani a kesztyűt.

  • Snapdragon 636-tal érkezhet a HTC U12 Life

    Az új modell a középkategóriás palettát bővítheti, amire szükség is van, mert a két Desire 12 nem túl versenyképes arrafelé.

  • HTC Desire 12+ - ez már nem az a vágy

    A tajvani gyártóra jellemző Sense felület és kamera jellemzően meggyőző szokott lenni, itt azonban némi lomhaságra és közepes minőségű fotókra kell számítani.

Hirdetés