Nagyon úgy fest, hogy lesz OnePlus 5T

Eléggé kétséges volt, hogy a OnePlus idei modellje szintén átesik-e egy már szokásosnak tekinthető ráncfelvarráson. A OnePlus 3 esetében evidens volt a finomhangolás, már csak a Qualcomm lapkafrissítése miatt is. A OnePlus 3T-be szerelt Snapdragon 821 mellé kicsit nagyobb energiaellátást is mellékeltek, idén viszont vagy verzióugrásra, vagy komolyabb átalakításra lehetett számítani; egy jó darabig inkább az előbbi volt a közkeletű vélekedés. A kevésbé megbízhatónak tekinthető, vagy kétes eredetű értesüléseket viszont egyre biztosabb információk váltják.

A GizmoChina renderképe a OnePlus 5T-ről
A GizmoChina renderképe a OnePlus 5T-ről

Az GizmoChina exkluzív értesülése egy kifejezetten rossz minőségű, inkább az Oppo R11s-re hasonlító renderképpel körítve nem volt éppen bizalomgerjesztő, noha úgy tűnik, nem állítottak valótlant. A minap az AndroidAuthority közölt egy hivatalosnak mondott promóképet az állítólagos OnePlus 5T-ről, ami megerősíti a korábbi források által felvetett 2:1-es képarányt, így OnePlus 5T 6 hüvelykes, 18:9-es Optic AMOLED kijelzővel várható.

Az AndroidAuthority friss képanyaga
Az Android Authority friss képanyaga [+]

A gyártó sosem cáfolta egyértelműen, hogy nincs mire várni, noha a november 5-re kiállított meghívó hiteltelennek bizonyult,Evan Blass pedig tegnap még jelezte, hogy ő semmit nem hallott a OnePlus 5 új verziójáról. Ezt még tegnap vissza is vonta, egyúttal megbízható forrásra hivatkozva megerősítette a feltételezett novemberi bemutatót és a 18:9-es képarányt, aminek következtében valószínűleg az ujjlenyomat-olvasó helye is megváltozik. Egy második, más forrásból származó informátor pedig konkrétan november 20-át jelölte meg a bemutatás dátumaként.

A kijelző képarányának megváltoztatása mellett lehet, hogy a kamerákkal is variálnak, legalábbis a kialakításában és kameraképességeiben megegyező Oppo R11s két darab 20 megapixeles modullal várható az eredeti 16+20 megapixeles felállás helyett. Nem biztos, hogy ez a OnePlus 5T képalkotó rendszerét is érinti, de lenne egy összeghatár, amit nem sajnálnánk erre az opcióra feltenni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés