Nagyot léphet előre a Xiaomi Mi Band 6

Az árulkodó adatokra a Zepp (Amazfit) alkalmazás programkódjában bukkantak.

A Xiaomi Mi Band 5-nél nem volt olyan látványos fejlődés, mint mondjuk a színes megjelenítő vagy a vízállósság a széria korábbi modellejeinél, noha szoftveres oldalon sok aprósággal bővült a funkcionalitás. Csak a szerencsétlen Á és Ö nem megy még mindig. A Mi Band 6 viszont komolyabb lépés lehet, többek között az integrált GPS modemmel, amit a csatlakoztatott készülék A-GPS adatai egészítenek ki. Az információkat a Zepp (Amazfit) alkalmazás firmware-jéből kukázták elő.

Nyilván idén is két verzió lesz, nem valószínű, hogy a nemzetközi modell kap NFC-t, viszont esélyes, hogy az okosotthon vezérlés nem kizárólag a Mi Home-mal tud majd együttműködni, hanem Alexával is. A többi fejlesztés főleg szoftveres. Lesz 19 új sportmód, az alvásadatokat már az órán is meg lehet majd tekinteni, ami akár nagyobb megjelenítőt is sejtethet, ahogy az új számlapok megnövekedett pixelszáma is.

A hívásokat már nem csak elutasítani lehet, hanem előre szerkesztett válaszüzenetet is mellékelni az elutasítás okáról. A speciális karakterekkel egyelőre nem tudjuk, mi lesz, feltehetően nem strapálják halálra magukat csak miattunk, az értesítésekben viszont már megjelennek emotikonok is (egyelőre 308 darab van a Resource fájlban), illetve egyre több alkalmazás kap saját értesítésikont.


[+]

Új lehetőség lesz a Pomodoro technika is, ami egy '80-as években kifejlesztett, időzítésen alapuló időmenedzsment megoldás. (Azért pomodoro, mert Francesco Cirillo egy paradicsomot formázó konyhai stoppert használt a technika kifejlesztésekor.) Viszont az, hogy ezek a funkciók magában a szoftverben már jelen vannak, nem jelenti egyértelműen, hogy mind elérhető is lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés