Napi Galaxy S8: 1000 fps sebességű felvétel és továbbfejlesztett íriszleolvasó

Minden nap érkezik némi plusz információ a Samsung március végén várható csúcsmobiljairól, ezúttal a kamerákkal kapcsolatban. A Samsung Galaxy S8 és S8+ kiszivárgott specifikációja nem sok újdonságot mutat a kamerarendszer tekintetében, elvileg idén is 12 megapixeles, Dual Pixel technológiával operáló szenzorokra számíthatunk, amely mellesleg igen kiválóan teljesít összehasonlító kameratesztünk szerint is. Azzal együtt, hogy a Galaxy S7 és S7 edge-ben található modulok nem szerepeltek rosszul, továbbra is kérdés, hogy az új generáció miben lesz több, vagy jobb, ha a paraméterek megegyeznek.


(forrás: PhoneArena) [+]

Elvileg az S8 rendszere kap egy kiegészítő DRAM egységet a szenzor és a képi jelfeldolgozó egység közé, ami képes tárolni az ultra-lassított felvétel által generált temérdek információt. Az extrém lassítás 1000 fps rögzítést jelent, hasonlóan a Sony Xperia XZ Premium készülékében található IMX400-as Motion Eye technológiájához. Az előlapi kamera sem marad tavalyi állapotában, noha a felbontás nem növekszik. A 8 megapixeles modul autofókuszra vált, míg mellé egy 3,7 megapixeles szenzorral (is) megáldott íriszleolvasó kerül.


(forrás: GSMArena) [+]

A Bloomberg értesülései szerint az íriszazonosító nem csak a készülék zárolására lesz alkalmas, de ujjlenyomat- és arcfelismeréssel kombinálva a mobilfizetés biztonságáért is felel majd. A Samsung Pay arcalapú hitelesítésének implementálásán elvileg már a bankok is dolgoznak. A SamMobile pedig a Weibóról azt is kihalászta, hogy a készülékek kétféle memóriakiszerelésben érkezhetnek. Az IHS kutatásvezetője, Kevin Wong feltételezi, hogy a 4/64 GB RAM kiszerelésen kívül Kínában egy 6 GB rendszermemóriával szerelt változat is piacra kerülhet.


[+]

A Geekbenchnél is futott egy kört a Galaxy S8, méghozzá az Exynos lapkakészlettel szerelt változat. A Qualcomm Snapdragon 835-ös SoC teljesítményét minimálisan meghaladta a Samsung saját fejlesztése: az egymagos számítási teljesítmény 1978 pontot hozott, míg a többmagos képességek 6375 pontra voltak elegendőek. A két 10 nanométeres lapka teljesítménye nem mutat szignifikáns eltérést, az Exynos 8895 mindössze 49 és 327 ponttal tud többet.

Előzmények

Hirdetés