Nav N Go - HP közös sajtótájékoztató

A Kempinkski Hotelben került megrendezésre a Nav N Go és a HP közös sajtótájékoztatója, mely az első iGO 8-at futtató navigációs eszköz, a HP iPAQ 316 körül forgott.
A készülék paraméterei igen megnyerőek: szíve egy 600 MHz-en ketyegő kétmagos Centrality Titan processzor, mely elég erőteljes ahhoz, hogy fennakadás nélkül futtassa a gépen ülő szoftvert. A kijelző 800 x 480 képpontos, a pozícionálásért pedig egy SiRF-Star III-as GPS chip felel. Az operációs rendszert a Nav N Go fejlesztette, teljesen egyedi, Windows CE-re épül. Mohos Zoltán GPS-szakértő külön kiemelte a házon belüli fejlesztés előnyeit, a rendszer ugyanis teljesen kompatibilis önmagával - ez elsőre kicsit viccesen hangzik, de olyan dolgokban nyilvánul meg, mint például a navigáció közben szóló zene. Ha ugyanis az iGO ilyenkor szól hozzánk, a rendszer automatikusan lehalkítja a muzsikát, hogy jól hallhassuk az utasításokat. Az új iPAQ egyébként fejlett multimédiás képességekkel bír, alkalmas zenék és filmek lejátszására, képnézegetésre. Bluetooth segítségével összeköthetjük mobiltelefonunkkal, ilyenkor kihangosítóként működik.

A két cég az év elején globális együttműködési szerződést kötött. Nem csak Magyarországon, hanem az egész világon iGO 8-cal kerülnek piacra a HP első PNA-i, azaz az iPAQ 300-as sorozat. Nálunk a kelet-európai térképet tartalmazó 316 kapható majd, várhatóan bruttó 120.000 forint alatti áron. Az újságírok azon kérdésére, hogy az eszköz miként lesz bővíthető nyugat-európai térképekkel, a vezetőség egyelőre nem tudott egyértelmű választ adni, az viszont biztos, hogy lesz rá lehetőség.
Végezetül íme néhány kép a 3 dimenziós megjelenítést is lehetővé tevő iGO 8-ról:

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés