Navigáció a gyors segítségért

Új állomásához érkezett a Navigáció a gyors segítségért elnevezésű akció. Több hazai GPS-navigációs cég (iGO, Mio, Garmin) felajánlásainak köszönhetően szeptember 26-án Győr-Moson-Sopron megye összes mentő-és tűzoltóautójába kerülhet egy-egy korszerű navigációs eszköz, a jelenleg elérhető legpontosabb Magyarország térképpel. Az első készülékeket már át is adták a szervezőknek.

A Győr-Moson-Sopron megyei mentőknek és tűzoltóknak gyakran okoz gondot, hogy csak a papírtérképek böngészésével juthattak el a segélykérők címére. Ez azonban gyakran jelent problémát, mivel a térképeken nem szerepelnek az újonnan megépült utcák és a kisebb földutak. A Kisalföld című napilap erről jelentetett meg egy problémafelvető cikket, melyre a helyiek, és a nagy hazai navigációs cégek is gyorsan reagáltak.

A környékbeli cégek és magánemberek felajánlásainak, valamint a Nav N Go Kft., a Navi Gate Kft. és az LCP Systems Kft. adományainak köszönhetően összesen 34 db GPS-navigációs készüléket kapnak meg ingyen a mentők és tűzoltók. A Kisalföld napilap kiadója, a Lapcom Kft. jóvoltából egy navigátort már kipróbálhattak a helyi mentők. A GPS óriási segítséget jelent nekik, hiszen a korszerű készülékek elvezetnek egészen a segélykérő házáig, csak be kell írni a pontos címet.

A Navigáció a gyors segítségért akció első felajánlásait jelképesen már átadták az iGO, a Mio és a Garmin márka képviselői a mozgalmat elindító Lapcom Kft.-nek. A hivatalos átadási ceremónia szeptember 26-án lesz, Győrben, ahová a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.


 

Azóta történt

Hirdetés