Négygenerációs Android támogatást ígér a Qualcomm

A Snapdragon 888-tól kezdve a félvezető óriás négy évig hibajavító frissítéseket is biztosít hardverszinten.

A Google által fejlesztett Project Treble három éve azzal a szándékkal szabta át az Android rendszer szerkezetét, hogy a mobilgyártók részéről egyszerűbb legyen az átállás az új szoftvergenerációra, ám az új framework az XDA-developers szerint megbonyolította a dolgot a chipset tervezők oldaláról. Talán ezért se készülnek el a generációs rendszerfrissítések manapság gyorsabban a telefonokra, és ezen változtathat a Qualcomm és a Google új megegyezése a Project Treble kiterjesztésére.


(forrás: XDA-developers) [+]

A Snapdragon 888-tól kedve az összes új Qualcomm lapka négy Android rendszergenerációt fog támogatni, így ha egy telefon Android 11-gyel érkezik, arra hardverszinten támogatott lesz az Android 12, 13 és a 14, biztonsági hibajavító csomagok kapcsán pedig négyéves a támogatás új időintervalluma. A Qualcomm kiemeli: ezzel a mobilgyártók válláról lekerül a teher, hogy a Snapdragonok szofterkódjába saját felületük modernizálásakor belenyúljanak.


[+]

Azt persze nem teszi hozzá a félvezető óriás, hogy ettől még a rendszerváltás oroszlánrészét a márkáknak kell elvégezniük, úgyhogy csak a jövőben derül majd ki, hogy a Google-Qualcomm megegyezés valóban meggyorsítja-e a főverzió frissítéseket. A négygenerációs és négyéves garancia viszont mindenképpen örömteli.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés