Négy dollárért négymagos processzor az Allwinnertől

Az Allwinner a napokban jelentette be, hogy ők is előállnak 64 bites architektúrájú lapkakészletekkel. A kínaiak viszont mindig is az alacsony árfekvésű megoldásaikról voltak híresek, így ezt a szegmenst sem szabad figyelmen kívül hagyniuk. Nem is teszik, ugyanis elkezdték az A33 névre keresztelt chipsetjük sorozatgyártását.

Az Allwinner szerint az SoC alacsony, mindössze 4 dolláros előállítási költsége miatt az A33-at olyan 7 és 8 hüvelykes tabletekbe szánják, melyek nagyjából 30-60 dollár közötti áron kerülhetnének forgalomba. Az A33-ban egyébként négymagos processzor dolgozik, a Cortex-A7 magok mellett pedig egy kétmagos Mali-400MP2 grafikus gyorsítót tartalmaz a lapka, ami a maximálisan 1280 x 800 pixeles képernyőket és a 1080p felbontású, 60 képkocka / másodperc sebességgel rögzített videók készítését támogatja.

Az ultra alacsony energiafelhasználásnak köszönhetően egy 4000 mAh kapacitású akkumulátorral az eddigiekhez képest akár 300 órás készenléti, még 6,5 órás Full HD filmlejátszási, és 6 órával több játékidőt (Fishing Joy játék esetén) biztosíthat az SoC. Az alant látható videón egyébként megtekinthető a gyártási folyamat, valamint több olyan eszközt is bemutatnak, melyekben már az Allwinner olcsósága teljesít szolgálatot.

Az A33 foglalata kompatibilis az A23-mal (a processzorban két Cortex-A7 mag található), így a tabletgyártók könnyedén frissíthetik jelenlegi modelljeiket, az Allwinner ráadásul teljes támogatásról biztosítja a vállalatokat, hogy az átállás minél gyorsabban megtörténhessen.

Előzmények

  • HTC One mini 2 - ezek szerint a fém drága

    A tajvani gyártó aktuális csúcsmodelljének kistestvére egyszerűen gyönyörű, kapott egy kiváló kijelzőt, 13 megapixeles kamerát, jó hardvert, de nagyon drága lett.

  • Samsung Galaxy S3 Neo - a Mátrixban ragadt

    Furcsa készülék érkezett hozzánk, amely a kétéves Galaxy S3 kiköpött mása, belül azonban középkategóriás hardver lapul. Egyszerű nosztalgiatelefon vagy versenyképes darab érkezett az árszegmensben?

  • Huawei Ascend G630 - generációk ötvözete

    A kínai gyártó újdonsága csöndesen mutatkozott be, ám annál nagyobb port kavarhat rendkívül kedvező árával, HD kijelzőjével és négymagos processzorával.

  • Okostelefonos SoC-határozó

    Összeszedtük a manapság használt összes mobilos SoC-t, emellett megnézzük, hogy négy mag tényleg kétszer olyan jó-e, mint kettő.

Hirdetés