Négy új készüléket mutatott be az Archos

Illetve ebből kettőt a ZTE-vel kooperációban raktak össze, a harmadik teljesen saját tervezés, míg a negyedik is, csak strapa változatban.

Az Archos és a ZTE együttműködése még nagyon friss, alapvetően mi is csak annyi infót kaptunk, hogy egyes Nubia modellek Archos márkanévvel jelenhetnek meg, például Franciaországban, ahol ugye az Archos hazai pályán van. A négy készülék közül kettő már az együttműködése eredmény, így bizonyos Nubia modellekkel való specifikációs és küllembeli hasonlóság abszolút nem a véletlen műve.

Archos Diamond Alpha
Archos Diamond Alpha [+]

Az első újdonság, amit tegnap mutattak be Párizsban az Archos Diamond Alpha, amelyet a középkategória csúcsára szán a gyártó (tehát a ZTE). A fém készülékházba egy 5,2 hüvelykes, FHD felbontású panel került, alá pedig a Snapdragon 652-ös lapkája 4 GB operatív memóriával és 64 GB bővíthető belső tárhellyel. A kamerákat a Sony szállította, a hátlapra szám szerint kettőt,12 + 12 megapixeles szettben, amelyek közül az egyik monokróm. Szelfizni 16 megapixellel lehet.

Archos Diamond Gamma
Archos Diamond Gamma

Azt nem tudjuk, hogy lesz-, vagy volt-e béta, minden esetre az Alphát az Archos Diamond Gamma követi a sorban, amely extrém vékonyságával hívja fel magára a figyelmet. A készülék pontos dimenzióit nem közölték, kizárólag azt, hogy kevesebb, mint 8 milliméter vastag. A chipset elvileg egy nyolcmagos, 64 bites utasításkészletű Qualcomm megoldás, feltehetően gyengébb, mint az Aphában, mivel itt csak 3 GB rendszermemóriát és 32 GB bővíthető belső tárhelyet mellékeltek, és kamerából is csak egy-egy jutott a Samsungtól; előre 5, míg hátra 13 megapixeles felbontással. A kijelző viszont nagyobb, a 2.5D kialakítású panel 5,5 hüvelykes, amihez HD felbontás párosul, tehát egyértelműen alápozicionált eszköz. Mármint az Alpha alá.

Archos Sense 55s
Archos Sense 55s

A Diamond széria mellett a Sense sorozatot is bemutatták, amelyek teljes mértékben saját tervezésűek. Az Archos Sense 55s 5,5 hüvelykes Full HD kijelzője az előlap 78%-át uralja, ami igen jó helykihasználást, tehát módfelett keskeny kávákat sejtet. Ehhez viszont mindössze 2 GB rendszermemória és 16 GB belső tárhely jár, nem specifikált, de feltehetően Qualcomm központi feldolgozóegységgel. Cserébe a két darab, 8 megapixeles hátlapi kamera alatt egy ujjlenyomat-olvasó is feltűnik. Az akkumulátor, ahogy a Gamma esetében is, 3000 mAh.

Archos Sense 50x
Archos Sense 50x [+]

Az Archos Sense 50x igen potens strapamobilnak tűnik, 5 hüvelykes FHD kijelzővel. Kérdés, hogy a bemutatón említett 1 méteres esés- és ütésállóság milyen hivatalos sztenderd szerint definiált, valamint a vízállóság milyen formában lesz igazolva. A -20C° és +55C° kiemeléséből akár még katonai szabványnak való megfelelést is sejthetünk. A MediaTek MT6737T lapkát 3 GB rendszermemória és 32 Gb bővíthető belső tárhely kíséri, valamint 3500 mAh-s telep.

Tesztképek az Archos Diamond Alphával (Katt, a galériáért!)
Tesztképek az Archos Diamond Alphával (Katt, a galériáért!) [+]

Mind a négy készülék idén júliusban válik elérhetővé Android 7.0-s rendszerrel, az árakról viszont még nem kaptunk információt. Cserébe van egy galériányi fotó, amit diákok készítettek az Archos által biztosított Diamond Alpha tesztkészülékekkel.

Azóta történt

Előzmények

  • Archos 50 Saphir - kemény képzést kapott

    Újabb androidos strapamobil járt nálunk, túl sok különlegességet nem mutat, de csomó apróságra odafigyeltek a kivitelezésénél, és az árához képest helytálló, amit nyújt.

  • Archos 50 Power - tartalékos közlegény

    Nem hardveres teljesítményével, hanem méretes akkumulátorával hívja fel magára a figyelmet az Archos öthüvelykes középkategóriása, amely szerencsére nem nőtt túl nagyra.

Hirdetés