Nem feltétlenül eredeti, ettől függetlenül irtó jól néz ki a Tecno Pova 5 Pro

Az Unihertz után a Tecno is a Nothingtól merített ihletet, az eredményt látva viszont nem tette rosszul.

Hiába vannak érdekes ígéretes fejlesztései, a Tecno nemigen készül errefelé piacra lépni, ettől függetlenül néha így is sikerül megütniük az ingerküszöböt, például a hajlítható és szétcsúsztatható koncepcióval vagy az év elején ténylegesen bemutatott Phantom V Folddal, ami talán, valamikor még Európában is kapható lesz. A most bemutatott Tecno Pova 5 Pro viszont valószínűleg nem, de annyira jó a dizájn, hogy egy fél hírt megérdemel.


[+]

Az ihletet egyértelműen a Nothing Glyph interfésze adta, ahogy nyilván az Unihertznek is, az anyaghasználat és a megvalósítás miatt azonban teljesen eltérő az összkép, a készülék formatervében és stílusában pedig érzésre még a Red Magic 8-as széria is visszaköszön. Ami nem lenne meglepő, ha így lenne, a Pova 5 Pro külön optimalizálva lett játékélményre, ami akár 120 fps-t is jelenthet Mobile Legend: Bang Bangben folyamatos 80 fps feletti garantált képkockaszámmal, a Free Fire 90 fps-sel fut, a PUBG pedig a speciális rezgőmotort használja ki a haptikus visszajelzésekhez.


[+]

Az FHD+ kijelző 6,78 hüvelykes120 Hz-es képfrissítéssel, a hardvert pedig mindehhez a MediaTek szállítja az új Dimensity 6080-as szériából, ami technikailag a Dimensity 810, szóval középkategóriás szintet képvisel, ahogy a virtuálisan bővíthető 8 GB rendszermemória is. Az Android 13-ra épülő rendszer funkcionálisan is kihasználja a 9 eltérő színben működő LED fénycsíkokat: értesítés- és hívás jelzőként és akkumulátortöltöttség-indikátorként is funkcionál.

Tipikus gamer funkció az átfolyó töltés is, ami kíméli az akkumulátort és hosszabb összüzemidőt biztosít még intenzív igénybevétel esetén is. A telep kapacitása egyébként 5000 mAh, a töltésteljesítmény pedig 68 watt. A kamerákról egyelőre nem beszéltek részletesen, de a főszenzor 50 megapixeles felbontású, és párhuzamosan használható a szelfikamerával, a hangzásért viszont Hi-Res és DTS minősítésű sztereó hangszórópár felel. Az eddig ismert specifikáció már hivatalos, viszont a készülék később mutatkozik be, így viszonylag hiányos, de úgyis a dizájn volt a lényeg, tekintve, hogy itthon nem lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tecno

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés