Nem lesz Galaxy Tab S5

Legalábbis nem ezen a néven. A csúcsmodell ugrik a számozással és Galaxy Tab S6 néven mutatkozik be.

Ismét lesz egy kis kavarodás a Samsung nevezéktanával. A legutóbbi csúcskategóriás tablet Galaxy Tab S4 néven ismert Snapdragon 835-ös szettel (noha akkor már elérhető volt a Snapdragon 845 is). Az idei első szériafrissítés egy felső középkategóriás modell volt, a Galaxy Tab S5e, logikus, a négy után az ötös szám következik, az e jelzet pedig látszólag sok mindent jelent a Samsungnál. Az S10 széria esetében mindössze méretkülönbséget, a Tab S5e esetében pedig egy hardveresen is szerényebb felszereltségű modellt. Azóta is várjuk a Tab S5-öt. Ami viszont nem lesz.

A Snapdragon 855-tel, 6 GB operatív memóriával, és most úgy tűnik, két hátlapi kamerával szerelt csúcskategóriás táblagépet Galaxy Tab S6 néven mutatja be a gyártó, valószínűleg augusztusban. A másodlagos szenzor jó eséllyel egy ToF segédkamera, a mellékelt kapacitív ceruza pedig megkaphatja a Note9 stylusának Bluetooth alapú távirányítós képességeit.

Azóta történt

  • Ilyen lesz a Galaxy Tab S6

    Jack sehol, hátul viszont két kamera bukkanhat fel. Az előnyös képernyőarányhoz S Pen támogatás tartozhat.

Előzmények

  • Több új Samsung tablet is esélyes

    A csúcskategóriás Galaxy S5 mellett egy strapabíró modell és a Galaxy Tab A idei verziója is várható.

  • Méretes tárolóval érkezhet a Galaxy Tab S5

    A papírvékony Tab S5e amolyan előhírnök lehetett: az SM-T860 és T865 kódnéven készülő csúcsmodellek komoly hardveres felszereltséget kaphatnak.

  • Samsung Galaxy Tab S5e - ennyiért kissé vékony

    Gyönyörű, kecses ház minimális kávákkal, a szellős One UI felületre licitáló DeX elrendezés és korrekt középkategóriás hardver – épp csak 10,5”-es táblagép árazása csúszott meg, hegynek felfele.

Hirdetés