Nem megy jól a Sonynak

Cinikusan a telefonkészítésre is gondolhatnánk, de most az első negyedéves pénzügyi eredményekről van szó.

A Sony rekord alacsony eladásokat tud felmutatni 2019 első negyedévében, ami mindössze 1,6 millió leszállított készüléket jelent. Az új széria szintén nem sikerült meggyőzőre, a Sony Xperia 10 és 10 Plus szoftveresen kiforratlan, a formaterv megosztó, az árazás pedig nincs összhangban a valós teljesítménnyel. Nem valószínű, hogy ez a széria fogja kihúzni a Sony mobilos részlegét a gödörből, ami már igen mély. A gyártó egy évvel ezelőtt tíz millióra becsülte a 2018 Q2 és 2019 Q1 közötti pénzügyi évre vonatkozó szállításokat, amit először 9 millióra, majd 7 millióra korrigáltak.

Idén januárban már a 6,5 milliót célozták meg, ami végül bejött. A Sony a pénzügyi év utolsó negyedévében csak 1,1 millió eszközt értékesített, ami rekord alacsony mennyiség. Ez nagyon messze van már a 2014-es 40 millióhoz képest. A mobilos üzletág vesztesége 97 milliárd yen, ami 869 millió dollárnak felel meg. A Sony most 5 millió készülék leszállítását reméli 2020 márciusáig, a szegmensből származó profitra viszont legalább 2021-ig nem számítanak. Kellemetlen egy helyzet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia 10 - aránytalan

    Formai szempontból újratervezés történt, ami rengeteg előnnyel és legalább ugyanannyi kényelmetlenséggel jár, de a kisebb Xperia 10 még így is szép lett. Csak kiforratlan és nagyon drága.

  • Sony Xperia 10 Plus - szédül a magasban

    Az egyedi formaterv és a merész ötlet mindig értékelendő, viszont ez a felszereltség, ennyi hibával és béna aprósággal, műanyag házban korántsem állja meg a helyét a középkategória tetején.

  • A Sony sem hasít

    A japánoknál sem vidám a második negyedéves pénzügyi jelentés, a Sony egyre kevesebb készüléket tud értékesíteni.

Hirdetés