Nem szűnik meg a Galaxy Note sorozat

De lehet, hogy idén nem lesz új modell. A szinte minden iparágat érintő szilíciumhiány miatt a Samsung elhalaszthatja az új Note bemutatását.

A Samsung elnöke a Galaxy Note széria jövőjéről is beszélt a részvényesek éves közgyűlésén Dél-Koreában. A jó hír, hogy  agyártónak nem áll szándékában megszüntetni a Note sorozatot, de lehet, hogy idén nem mutatnak be új modellt. A számos iparágat kellemetlenül érintő szilíciumhiány miatt nehézséget okozhat a Samsungnak két csúcsszériát is piacra dobni idén. DJ Kohot a Bloomberg idézte, aki nagyon feltételes módban beszélt végig, de úgy tűnik, az új Note csak jövőre várható.

Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy S21 Ultra

Az IDC adatai alapján az elmúlt két évben a gyártó eladásainak nagyjából 5%-át tette ki a Note széria, de mivel az egyik legdrágább termékvonal, a hajlítható modellek megjelenéséig tulajdonképpen a legdrágább volt, a bevételeket jelentősen befolyásolná, ha kihagynának egy évet. A Note szériát a gyártó is kiemelt, prémium modellként definiálja a portfólióban, ami ráadásul még mindig egyedülállónak számít a piacon, így érthető, hogy annak ellenére sem kívánják megszüntetni, hogy az S21 Ultra megkapta az S Pen támogatást.

Előzmények

Hirdetés