Nem vásárolja meg a HTC-t a Xiaomi

A HTC-nek nagyon nem sikerült jól az európai csúcsmodell szerepkörét betöltő One M9, ennek ellenére Távol-Keleten követhetetlen mennyiségű felső kategóriás eszközt mutatnak be, pont ma került leleplezésre a legújabb termék; a One ME. A csökkenő eladások viszont könnyedén nehéz helyzetbe sorolhatják a tajvaniakat, akik egyelőre még mindig a Samsung, az Apple, és lényegében az LG árnyékában tanyáznak. Pedig a prémium minőségű házba csomagolt mobilok és a rendkívül gyors szoftveres felület azért megbecsülendő páros, nem véletlen, hogy a Xiaomi hajlandó lenne megvásárolni a HTC-t.

Az akvizíció lehetőségét viszont a HTC kategorikusan tagadta, Cher Wang vezérigazgató szerint erre semmilyen esély nem kínálkozik. Ennek ellenére a részvényárfolyam 5,79 százalékkal csökkent a hír következtében, az elemzők szerint éppen az ilyen esetek miatt tartják "technikailag törékenynek" a tajvaniak részvényeit. Wang egyébként elnézést kért a gyenge teljesítmény miatt, és továbbra is hisz a cégben, és a hozzá tartozó szabadalmakban, amiknek megszerzésével a Xiaomi igen nagy lépést tehetne a két élenjáró techóriás befogása felé. A CEO egy új sorozat elindítását is előtérbe helyezett, aminek tagjai a szóbeszédek szerint Windows (Phone) operációs rendszert futtathatnak majd.

Előzmények

  • 30%-kal kevesebb One M9 komponenst rendelhet a HTC

    Állítólag csökkenti beszállítói megrendeléseit a tajvani gyártó, melynek hátterében a One M9 várakozásoktól elmaradó eladásai állhatnak.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

  • Xiaomi Redmi Note 4G - valaMivel gyorsabb

    A 4G-s Xiaomi óriásmobil chipsetet és MIUI verziót cserélt. Lássuk, hogy a nálunk is kapható készülék errefelé is olyan jó ajánlat-e, mint Ázsiában!

  • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

    Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

Hirdetés