Nem viszik a Pixel mobilokat

Nem volt rossz negyedéve az Alphabetnek, de így is alulmúlta a várakozásokat. Tavaly jobban fogytak a Google telefonok, mint 2019 elején.

Az Alphabet Inc., a Google fölött álló ernyővállalat közzétette 2019 első negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését, ami szerint minden szolgáltatás, termék és egyéb bevétel 36,33 milliárd dollár összesített árbevételt hozott a konyhára (10,5 billió forint), ami után 6,6 milliárd dollár maradt a konyhán működési nyereségként (1,9 billió forint). Ruth Porat, az Alphabet CFO-ja konkrét eladási számokat ugyan nem hozott nyilvánosságra, mindenesetre elmondta: éves szinten visszaestek a Pixel eladások, magyarul 2018 elején több Google telefon fogyott, mint 2019 első három hónapjában.

A Pixel 3 XL nem aprózza el a bevágást
A Pixel 3 XL nem aprózta el a bevágást [+]

Az okok között a gazdasági vezető az erős konkurenciát nevezte meg, de gyorsan előrevetítette a május 7-én induló Google I/O-t, ahol a legújabb Android Q béta mellett várhatóan két, kedvezőbb árú Pixel telefon és alighanem több okosotthon eszköz is befut. Azt viszont már mi tennénk hozzá, hogy a Pixel 3 különösebb érdekességet nem hozott formailag, a Pixel 3 XL pedig alighanem utolsó helyen végzett volna egy tavalyi okostelefonos szépségversenyen. Vélhetőleg sem ez, sem a roppant magas ár nem segítette a mobilos eladásokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés