Hirdetés

Hirdetés

Nem volt unalmas az idei MWC

Összefoglaló a most zárult barcelonai Mobile World Congressről.

Úgy jöttünk ki idén a katalán fővárosba, hogy nem vártunk különösebb extrát, rengeteg bejelentésről szinte mindent tudtunk előre, ezért inkább csak kötelező jellegűnek tekintettük az idei kiállítást, de szerencsére voltak érdekességek. Egyrészt persze lementek az elvárt bemutatók, Xiaomi, Honor, Realme, itt lényegi meglepetés nem akadt, a Xiaominál a két új telefon nyilván fontos, de már Kínában korábban bemutatkoztak, ami pedig itt izgalmasnak tűnt (Xiaomi 13 Lite), az nem jön Magyarországra.


[+]

A Honor Magic5 Pro egy elég jól összeszedett készüléknek tűnik, de csak májusban lesz kapható, a Magic Vs pedig már ismert volt a kínai bemutató óta. A Realme a 240 wattos töltésre húzott fel mindent, hogy aztán a nagy bejelentés előtt a Redmi 300 wattos meglepetése rögtön zárójelbe is tegye az újdonságukat, amelyet csúcsmodellként jelentettek be, de inkább egy felső-középkategóriás termékről van szó. Véletlenül eljutottunk a Tecno Phantom V Fold bemutatójára, kipróbáltuk a Nokia G22 házi akkumulátorcseréjét, láttuk működés közben a CAT műholdas megoldását, ami az eddigi legjobb a piacon, belefutottunk egy igen meggyőző hőkamerás eszközbe, tényleg kiváló 3D-s kijelzővel szerelt Nubia tabletet nyomkodtunk és volt alkalmunk kézbe venni a Motorola felcsavarható kijelzős telefonját, valamint magunkra venni a TCL prototípus okosszemüvegét.

Mindezekről majdnem egy órában beszélünk a fenti videóban, amely természetesen nem csak magukról a termékekről, hanem a körítésről és a hangulatról, valamint a piaci helyzetről is szól. Jövőre megint lesz MWC, már megvan a dátum, minden jel szerint ismét itt leszünk, de a következő nagy rendezvény csak szeptember elején esedékes a számunkra Berlinben, ahol az IFA kiállítást rendezik meg.

Előzmények

Hirdetés