Hirdetés

Nem zárja prémium mögé a 4K-t a YouTube, de egyes helyeken árat emel

Nem volt sikeres, visszakoznak a tervezett korlátozástól. Helyette elkezdtek árat emelni a Prémium családi csomagon.

Véget ért a YouTube által elindított teszt, melyben egyes felhasználóknál a 4K felbontást a Prémium előfizetéshez kötötte a videós oldal. A teszt egy hónapig sem tartott, rengeteg negatív és megosztó visszajelzés érkezett a YouTube-hoz, ezért döntöttek úgy, hogy egyelőre ingyenesen elérhető marad a 4K felbontás az összes felhasználó számára.

A teszt ilyesmid történő befejezése természetesen nem jelenti azt, hogy a YouTube soha többet nem fog megpróbálkozni azzal, hogy a 4K felbontást a prémium előfizetéshez kösse. Korábban a nem tetszik értékelések elrejtését is csak jóval a teszt után vezették be.

A YouTube Premium új árai dollárban.
A YouTube Premium új árai dollárban. (forrás: 9to5Google) [+]

Ezzel egyidőben a YouTube Premium családi csomag árait elkezdte megemelni a cég az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Argentínában, Törökországban és Japánban. Az eddig 18 dolláros előfizetés ezentúl 23 dollár lesz, azoknak pedig, akik az App Store-on keresztül számláznak, 30 dollár vagy ennek megfelelő értékű valuta. Magyarországon egyelőre nem változott az ára az egyéni és a családi csomagoknak sem, 1790 forint az egyéni és 2690 forint a családi előfizetés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés